FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

«Bergensfjord» blir «Oslofjord»

Av Dag Fonbæk25.11.13 08:47 | Oppdatert: 25.11.13 10:31

Del saken på:

Etter en omfattende ansiktsløftning skal 20 år gamle MS «Bergensfjord» få navnet MS «Oslofjord» og settes inn i skytteltrafikk mellom Sandefjord og Strømstad.

Ombyggingen av Fjord Lines Nordsjø-traver «Bergensfjord» er i full gang, og i mai neste år er fergen klar for nye arbeidsoppgaver på Østlandet.

Lugarer skal rives ut og erstattes med nye og større lokaler for taxfree-handel. Også servingslokalene skal utvides, forteller Fjord Line-sjef Ingvald Fardal.

Annonsørinnhold

Ut med lugarene

Designmessig kommer nye «Oslofjord» til å ligne ganske mye på rederiets nye hurtigferger som seiler mellom Vestlandet, Danmark og Langesund.

- Vi bruker samme designkonsulent, og vil inkludere mange konsepter og interiørelementer fra våre to nye hurtigferger, sier Fjord Line-sjefen til VG Nett.

Det er STX-verftet i finske Raumo som skal bygge om og pusse opp gamle MS «Bergensfjord». STX har besluttet at verftet i Raumo skal legges ned, men dette får ingen konsekvenser for arbeidet med MS «Oslofjord», forsikrer Ingvald Fardal.

- I rute

- Fremdriften er god, og alt tyder på at tidsplanen vil holde, sier Fjord Line-sjefen.

VG OM MS «BERGENSFJORD»: Moden for pensjon

På verftet produseres modulene som trengs for å gi fergen en total «facelift».

Når skipet er ferdig oppgradert til å ta i mot passasjerer og gods på linjen Sandefjord-Strømstad vil det altså få navnet MS «Oslofjord» - samme navn som ett av skipene til Den Norske Amerikalinje bar på 1970-tallet.

Etter ombyggingen vil 134 meter lange MS «Oslofjord» få en kapasitet på 1770 passasjerer og 370 biler.

Overfarten fra Sandefjord til Strømstad vil ta to og en halv time, og Fjord Line legger opp til to rundturer hver dag.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Klikk deg frem til din drømmedestinasjon