FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Vil ha treetasjers megafly

Av Jostein Matre 27.11.12 15:54

Del saken på:

(VG Nett) Emirates Airline ønsker å ha fly som kan ta opp til 800 passasjerer.

- Det er alltid vanskelig å få slots (avgangs- og ankomsttider) på internasjonale flyplasser. Den eneste måten å oppfylle behovene på er å få så store fly.

Det sier Adel Al Redha, som er visepresident i Emirates Airline i Dubai, til Arabian Business, ifølge news.com.au.

Emirates er det selskapet i verden som har flest Airbus A380-maskiner. Det er per dags dato verdens største passasjerfly med to etasjer langs hele flyet og en kapasitet på rundt 525 passasjerer når man typisk deler inn i tre ulike klasser.

Det kan altså ikke være nok i fremtiden. Nå ønsker selskapet å gjøre boardingkøene enda lengre ved å få enda flere mennesker inn i ett og samme fly. Og de kan knapt vente, selv om andre tydeligvis ikke er like ivrige på å kjøpe gigantfly.

- Det er ingen tvil om at det må blir slik. Det vil bli en større etterspørsel etter fly med bedre kapasitet. Rett og slett fordi kapasiteten på flyplassene og i luftrommet ikke er større enn den er, sier Al Redha, og legger til:

- Den størrelsen vi da snakker om er trippeldekkere med mellom 500 og 800 passasjerer.

Men selv om ønsket er der, og man gjerne skulle sett slike fly på vingene så snart som mulig, tror ikke visepresidenten det kan skje helt med det første. Mye utvikling og planlegging fra flyfabrikkenes side må til først.

- Det vil gå minst et tiår, sier Al Redha.

A380 kan allerede i dag ha over 800 passasjerer, men da må hele flyet bestå av økonomiklasse.