FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Her spiser du verdens beste...

Av Lucas H. WeldeghebrielAv Dag Fonbæk Av Gjermund GlesnesAv Kristian Holli04.03.11 19:23

Del saken på:

Mat er en viktig del av reisen. VG Reise har plukket ut redaksjonens favoritter fra reiser rundt om i verden.

Quesadilla - hamburger - biff - pommes frites - pizza

Verdens beste quesadilla:
Mange lar seg lure av det enkle, gatekjøkkenaktige lokalet. Køen ut av døren vitner likevel om at de selger noe godt. Ja, de serverer en av verdens beste quesadillaer. Kjøttet er marinert, lett stekt og grillet. Og det serveres med flere varianter av hjemmelaget salsa og guacamole. Du forlater garantert stedet med et salig smil og en stappfull mage.

Hvor? El farolito, 2779 Mission St, San Francisco, USA.

FLERE MATOPPLEVELSER: Her finner du USAs beste iskrem

Verdens beste hamburger:
Mange hevder de har smakt verdens beste burger, men få har reist til Atlanta for å smake på det som faktisk er verdens beste. 67-år gamle Ann Price styrer sjappa med jernhånd og står selv foran grillen. Wall Street Journal kåret den til verdens beste burger. Noe både P. Diddy og Robert Duvall er enige i.

Hvor? Miss Ann's Snack Bar, 1615 Memorial Drive, Atlanta, USA.

Verdens beste biff:
Argentina = biff. Buenos Aires flommer over av gode biffrestauranter eller Parrillas. En av de aller beste er La Cabrera. Biffer i alle former, og med tilbehør (noe som slettes ikke er vanlig i Argentina). Her blir du lykkelig og stappmett for under 100 kr. En veldig god deal, med andre ord.

Hvor? Cabrera 5099, Palermo Viejo, Argentina.

LES OGSÅ: Ta en spansk en i Argentina

Verdens beste pommes frites:
Belgierne lager verdens beste frites, og spiser de frityrstekte potetbitene - gjerne av den grovhugde sorten - til de aller fleste matretter. Ikke minst til blåskjell (moules), der suppekraften i gryten sammen med blåskjellene og potetstrips'ene blir en klassisk kombinasjon. Kristoph traff vi på Antwerpens stortorg Grote Markt. Han kan ikke tenke seg en bedre lunsj enn pommes frites i avispapir.

Hvor? Grote Markt, Antwerpen, Belgia

Verdens beste pizza:
I Firenze, Venezia og Roma henger kunsten på veggene. I Napoli snurrer de den, har på fyll og steker den. Pizzaen ble - trolig - oppfunnet i den søritalienske storbyen. I Antica Pizzeria da Michele tilbyr de kun to smaker, margherita og marinara, men til gjengjeld er pizzaene deres etter manges mening verdens aller, aller beste.

Hvor? Via Cesare Sersale 1/3, Napoli, Italia

LES OGSÅ: Gangster-guidene viser deg Napoli