FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

20.000 kofferter savnet etter terroralarm

Av Mona Bristøl16.08.06 09:16 | Oppdatert: 16.08.06 10:06

Del saken på:

(VG Nett) Over 20.000 kofferter er savnet i flykaoset som oppstod på britiske flyplasser i forrige uke.

British Airways leier nå inn ekstra fly for å få frem all den savnede bagasjen. Den britiske flyplassoperatøren BAA må tåle sterk kritikk for sin håndtering av bagasjekaoset rundt terroravsløringen.

21 personer ble arrestert natt til onsdag i forrige uke, mistenkt for å ha planlagt å sprenge flere fly mellom USA og Storbritannia. Britisk politi mente de fikk avverget et massemord.

Flykaoset som fulgte i kjølvannet av terroralarmen, rammet ikke bare de tre store flyplassene utenfor London og trafikk mellom Storbritannia og USA, skriver nettstedet boarding.no.

Ved nesten samtlige flyplasser i Europa ble fly kansellert og flere fly ble omdirigert til andre flyplasser. Det gjaldt også fly som allerede hadde fått bagasjen ombord. Minst 20.000 kofferter ble sendt til feil sted. Og dette gjelder bare fra britiske flyplasser.

Nå skal fraktfly sørge for at bagasjen kommer til sin eier og det kan ta minst en uke før alle har fått sin savnede bagasje.

Flyselskapene raser nå mot BAA, som er ansvarlig for flyplassdriften i Storbritannia. BAA anklages blant annet for ikke å ha satt inn nok personale da kaoset var et faktum.