MEXICO: Charterselskapene utvider kapasiteten i Mexico, siden så mange nordmenn vil reise dit. Dette er fra øya Isla Mujeres utenfor Cancun. En av nyhetene til Ving neste år. Foto: Ving.

Her er de solvarme charternyhetene neste vinter

(VG Nett) Direktefly til Aruba og Kapp Verde er ikke de eneste charternyhetene neste vinter. Det blir også jorden rundt-turer, nye cruise i Rødehavet, luksuselvebåter på Nilen, flere direktefly til Karibia, og et nytt ukentlig fly til Lanzarote. Blant annet.

Mens folk flest nå ser fram til årets sommerferie, er charterselskapene i full gang med å planlegge neste vinter. Vi har kikket litt på neste vinters nyheter.

Kapp Verde

En av Star Tours største nyheter er øya Boa Vista på Kapp Verde. Selskapet har lenge hatt reiser til naboøya Sal med rutefly, men nå satses det for fullt med direkte charterfly til Boa Vista.

- Jeg har vært på flere av Kapp Verde-øyene, og Boa Vista er den med de lengste strendene og de flotteste sanddynene, forteller kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour.

BOA VISTA: Denne øya som er en del av Kapp Verde, er bra for alle som liker fine strender og surfing. Photo: Scott Gog


Hun mener Boa Vista er perfekt for alle som vil ha et solsikkert reisemål i vinterhalvåret. Det er også bra for alle som liker kiting og surfing.

Turen til Boa Vista kan kombineres med rundreiser på de andre Kapp Verde-øyene.

Direktefly til Aruba

Vings største nyhet neste vinter blir direkteflyene til den karibiske øya Aruba.

En Airbus A330-200A fra Thomas Cook Airlines skal ta gjestene til øya som turoperatøren selv betegner som Paradis.

Flyvningene går annenhver tirsdag fra Oslo, og tar ca 11 timer hver vei.

Ifølge PR-ansvarlig i Ving, Sophie Frisholm, har Aruba noen av verdens fineste strender. Vannet er krystallklart og perfekt for den som liker å snorkle.

Solen skinner så godt som året rundt og vannet blir sjelden kaldere enn 25 grader. Aruba sies også å være en av verdens mest romantiske paradisøyer.

Karibia fra flere norske byer

Denne vinteren lanserte Star Tour den karibiske klassikeren Barbados fra Oslo. Neste vinter blir det mulig å kombinere ferien på Barbados med en uke på naboøya St. Lucia hvor regnskog, hvalsafari og delfiner er blant høydepunktene.

Nytt er det også at man også kan reise til Barbados fra Bergen og Stavanger i tillegg til Oslo, med rutefly.

Komfortabelt til Karibia

Apollo har inngått et samarbeid med Finnair for blant annet å åpne direkteruter til Karibia fra flere norske byer.

Neste vinter blir det direktefly til Den dominikanske republikk fra både Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Reisemålet er ikke nytt for Apollo, men flyseslskapet og noen av avreisebyene er det.

- De reisende vil fly med en av Finnairs nyeste Airbus 330 med egen comfort-avdeling. Det betyr den beste benplassen til Karibia, hvor du kan legge setet helt ned og sove som i en seng. Du kommer uthvilkt frem til ferien, sier informasjonssjef Helen Begby.

MEXICO: Den lille øya Isla Mujers utenfor Cancun blir en nyhet for Ving neste år. Star Tour er der allerede. Foto: Ving

Mexico-feber

Stadig flere nordmenn vil «færra te' Mexico» derfor utvider både Star Tour og Ving kapasiteten dit betydelig.

- Kombinasjonen av hvite strender, turkist hav og spennende historie har gjort Mexico til en bestselger. Stadig flere virkeliggjør drømmen om fredags-taco hver dag i tacoens hjemland, sier informasjonsdirketør Petersson, som er spesielt glad i lille Tulum og øyene Isla Mujeres og Isla del Holbox.

- Her slår du av mobilen og flytter sjelen et hakk nærmere paradis, sier hun.

Den lille øya Isla Mujeres, en 20 minutters fergetur fra Cancun, blir en nyhet for Ving neste vinter.

- Dette er en liten øy med avslappende karibisk stemning. Passer for barnefamilier og par som ønsker å nyte fantastiske strender, sier informasjonsrådgiver Sophie Frisholm i Ving.

Apollo setter også inn de nye og komfortable Finnair-flyene på strekningen Oslo - Mexico.

DUBAI: Neste vinter setter Solia opp direktefly. Her er hotellet One & Only Royal Mirage og litt av stranden foran. FOTO: GØRAN BOHLIN

Dubai direkte

Solias største nyheter neste vinter blir Lanzarote og De Forente Arabiske Emirater.

Solia blir første norske selskap med eget charterfly til Emiratene.

Solia vil fly fra Gardermoen til Sharjah, og tilby hoteller i Furjairah, Ras Al Khaimah og Dubai.

Det er også mulig å kombinere disse reisemålene hvis man ønsker både solferie og å besøke Dubai.

Apollo og Ving har Dubai på programmet med rutefly. Star Tour hadde det også med rutefly, kutter det ut.

Tunisa fra flere byer

Detur har ikke neste vinters nyheter helt klare ennå, men salgs- og markedsdirektør Bjørn Arild Lybekk forteller at de sannsynligvis vil begynne å fly til Tunisia og Sharm el Sheikh fra flere norske byer.

I dag flyr de til Tunisia fra Oslo, og til Egypt fra Oslo, Ålesund ogTrondheim.

JORDAN: Oldtidsbyen Petra i Jordan er en av severdighetene man får oppleve på Apollos nye cruise i Rødehavet. Foto: Terje Bringedal

Cruise med høydepunktene rundt Rødehavet

Apollo tilbyr et nytt cruise fra Sharm el Sheik neste vinter. I løpet av en uke får passasjerene oppleve de store severdighetene i Egypt, Jordan og Israel. De får blant annet se pyramidene utenfor Kairo, Luxor, Sinaifjellet, Jerusalem, Dødehavet, Petra og Wadi Rum.

Cruiset går med skipet MSC Armonia fra lørdag til lørdag, og korresponderer med Apollos charterfly til Sharm El Sheikh fra Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Cruiset kan også kombineres med en ukes badeferie ved Rødehavet.

LUKSUSCRUISE: Apollo har fått to nye femstjerners elvecruisebåter på Nilen. Dette er soldekket på den ene, fotografert foran Karnak-tempelet i Luxor. Foto: Apollo/Myfair Cruises Foto:

Nilencruise

Apollo gjør også cruise på Nilen mer luksuriøst neste vinter, i det selskapet utvider med to nye femstjerners luksusbåter i tillegg til de firestjernersbåtene de har fra før.

- Her snakker vi Agatha Christie-cruise med stil, hvor den største utfordringen nok blir å orke å gå i land, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo.

Jorden rundt med TEMA

Star Tours TEMA-reiser har 11 nyheter neste vinter og øker med 20 prosent flere reiser.

Den mest spektakulære reisen er muligens en 23-dagers jorden-rundt-tur med hovedfokus på New Zealand og øyer i Stillehavet. I løpet av reisen får du 13 dager på New Zealand, i tillegg til Singapore, Sidney, Fiji-øyene og Los
Angeles.

Andre TEMA-nyheter er blant annet India med tigersafari og Malaysia/Borneo hvor du møter orangutanger og neseaper.

TEMA har også to nyheter i Mexico neste vinter. En kombinasjonsreise med Guatemala, Beliz og Yucatan, samt en rundreise på Yucatanhalvøya.

Også Solia har en ny rundreise på Yucatanhalvøya på programmet neste vinter.

Ifølge markedsdirektør Cecilie Gilhuus Jørve i Solia blir dette en klassisk reise fra Mexico City til Cancun, fra Aztekere til Maya.

- Denne rundreisen gir deg historie, kultur, natur, og ikke minst det fantastiske meksikanske kjøkken. Og den avsluttes på den finkornete hvite sandstranden i Cancun, sier hun

GRAN CANARA: Kanariøyene er og blir nordmenns feriefavoritt om vinteren. Her fra Puerto Mogan på Gran Canaria. Foto: ESPEN BRAATA

Kanarinytt

Men uansett hvor mange eksotiske reisemål vi tilbys, reiser de fleste av oss tilbake til Kanariøyene.

Det gjør at Apollo utvider tilbudet med flere nye hoteller neste vinter, blant annet femstjernershotellet Dream Gran Castillo Resort i Playa Blanca på Lanzarote.

Apollo får også åtte nye hoteller som er kun for voksne, såkalte Duo-hoteller. Disse er på Fuertevntura, Tenerife, Gran Canaria og Lanzarote.

Apollo utvider også tilbudet av paradorer. Fra før har de paradorer på Gran Canaria og Tenerife, nå blir det også en på La Gomera.

Også Star Tour øker kapasiteten stort på Kanariøyene neste vinter.

Ifølge Lena Petersson i Star Tour er det femstjerners hoteller med gourmetkjøkken, små, bortgjemte perler i fjellene og hoteller med badeland, som er «Det nye Kanariøyene.»

- For voksne som er opptatt av ekstra luksus er det en deilig nyhet at vi får tilgang til den mest eksklusive delen av Sensatori-hotellet på Tenerife - Red Level. Her venter suiter med eget basseng og butler om du ønsker det. Dette er et av våre aller flotteste hotell, sier Lena Petersson.

LANZAROTE: Solia setter opp fly til Lanzarote neste vinter. Her er tidligere sjømannsprest på øya Karl Hjelmeland, og hans kone Synnøve Authen i Palmenes dal. Foto: Frode Hansen

Flere fly til Lanzarote

Lanzarote har forholdsvis få norske turister sammenlignet med Gran Canaria og Tenerife. Neste vinter setter Solia opp et ukentlig fly til Lanzarote fra Gardermoen på fredager.

Denne vinteren går det syv fly i uka fra Norge til Lanzarote; tre fra Oslo, to fra Bergen ett fra Stavanger og ett fra Trondheim. (Apollo, Star Tour og Norwegian) Neste vinter blir det altså ett til fra Oslo, med Solia.

Solia kommer til å ha hoteller i Puerto del Carmen, Costa Teguise og Playa Blanca.

LES OGSÅ: Dette skrev vi i fjor om denn e vinterens charternyhet er

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder