FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Disse topper liste over verdens beste restauranter

Av Dag Fonbæk05.07.12 08:04

Del saken på:

(VG Nett) Blankpuss kredittkortet om du har tenkt å spise på verdens beste restauranter, kåret av spisegjestene selv på nettstedet TripAdvisor.

Kåret av publikum på TripAdvisor

En middag for to på vinner-restauranten i New York - det franske sjømathuset Le Bernardin på Manhattans 51. street - kommer på 700 dollar (4100 kroner), men så har da også vinneren 3 Michelin-stjerner og topp-ratinger i de fleste av verdens mest toneangivende restaurant-kåringer.

LES OGSÅ: Disse hotellene er kåret til verdens 10 beste

For omtrent samme pris kan du utenom sesongen få et uksecruise i Middelhavet eller et luksus-spa-opphold på Koh Samui i Thailand.

Kaviar og hummer

8-retteren på Le Bernadin omfatter blant annet kaviar-tartar tilsmakt med Dom Pérignon-champagne fra Moët & Chandon, varm hummer-carpaccio med Domaine Huet Le Haut Lieu fra Loiredalen og dessert av Madagaskar-sjokolade, peanutmousse og salt karamellis med 2001-årgang Château La Rame-Reserve, Saint Croix du Mont.

- En perfekt symfoni, lyder dommen på TripAdvisors Traveller's Choice-kåring for 2012.

Vinner-restauranten ble faktisk åpnet i Paris så langt tilbake som i 1972, før den flyttet til Times Square og New York 14 år senere.

Mye amerikansk

Restaurantgjestene på omstridte TripAdvisor, som har måttet tåle kritikk fordi det med ujevne mellomrom dukker opp falske anmeldelser, har åpenbart sans for amerikanske spisesteder, som legger beslag på de fire første plassene i 2012-kåringen:

På 2. plass følger californiske Gary Danko (San Francisco), som skårer høyt både på mat, atmosfære og ikke minst service.

- Her har de fleste av verdens restauranter noe å lære, lyder rapportene på TripAdvisor.

Ikke billig

Også nr. 3 i kåringen - Le Cirque i Las Vegas, som serverer belgisk-fransk mat - og restauranten på 4. plass, Girl & The Goat i Chicago, får masse skryt på bruker-nettstedet, selv om førstnevnte klassifiseres som dyr.

Først på 5. plass kommer den første ikke-amerikanske restauranten - velkjente La Gavroche i Londons fornemme Mayfair-strøk.

Mat-tempelet til Roux-familien (fransk mat) var den første britiske restauranten som oppnådde 3 Michelin-stjerner - og holder fremdeles koken, skal vi tro TripAdvisors brukere.

LES OGSÅ: Kritiserer TripAdvisors troverdighet

Her er kåringens topprestauranter verden rundt:

1. Le Bernardin, New York City
2. Restaurant Gary Danko, San Francisco
3. Le Cirque (Bellagio), Las Vegas
4. Girl & The Goat, Chicago
5. Le Gavroche, London
6. La Pergola, Rome
7. Ciya Sofrasi, Istanbul
8. Guy Savoy, Paris
9. Europea, Montreal
10. Toulouse Petit, Seattle

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!