FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Vil oppkalle flyplass etter Ozzy Osbourne

Av Jostein Matre 02.01.13 13:00 | Oppdatert: 02.01.13 13:14

Del saken på:

(VG Nett) I Liverpool har de oppkalt flyplassen etter John Lennon. Nå lanseres idéen om Ozzy Osbourne International Airport i Birmingham.

Det er mannen som oppdaget det legendariske heavy metal-bandet Black Sabbath som har lansert idéen om å døpe om flyplassen i Englands nest største by.

- Ozzy har kanskje ikke alltid vært et dydig forbilde, men han er en ekte «Brummie», sier Jim Simpson, og henviser til kallenavnet for folk fra Birmingham, til Daily Mirror.

Osbourne har ikke bare vært kjent for å være sanger i et populært band, men har gjennom årene fått nesten like mye oppmerksomhet for et utsvevende liv med alkohol og narkotika i til tider store mengder. Black Sabbath-vokalisten ble også kjent for en ny generasjon da han og familien blottet sine liv i realityserien «The Osbournes», som ble sendt på MTV.

Usikkert

Ifølge lokalavisen The Birmingham Mail kom idéen etter at forsøk på å arrangere en Black Sabbath-dag i byen gikk skeis. Det kan muligens være et signal om at veien er lang å gå før flyplassen blir døpt om, men Simpson får støtte fra deler av det politiske miljøet i byen.

Daily Mirror har sitert bystyremedlem Philip Parkin på at forslaget er interessant.

- Jeg har et åpent sinn. Vi må gjøre det meste ut av de talentene vi har og har hatt i denne byen, sier han.
Like positive er ikke signalene fra ledelsen på flyplassen selv. De har bekreftet at det til syvende og sist er de som må ta en slik avgjørelse, men har ifølge en talsmann ingen planer om navneendring.

- Vi har ingen slike diskusjoner gående, sier talsmannen, ifølge travelmole.com.

Flere flyplasser

Dersom Birmingham-flyplassen skulle finne på å skifte navn til Ozzy Osbourne International, så blir vokalisten langt fra den første kjente personen som får en flyplass oppkalt etter seg. Som nevnt finnes John Lennon International Airport i Liverpool. I Belfast har fotballspilleren George Best fått en flyplass i sitt navn.

Også i USA er det flere slike flyplasser. I Burbank, California, ligger Bob Hope Airport, oppkalt etter komikeren og skuespilleren. Politikere har også blitt gjort stas på. I Washington D.C. kan du lande på Ronald Reagan National Airport og i New York har man selvsagt John F. Kennedy Airport, kanskje best kjent som JFK.

Og dersom du liker blodtørstige tyranner, så vil det kanskje være stas å gå gjennom sikkerhetskontrollen på Djengis Kahn-flyplassen i Mongolia.

Ute i den store verden finnes det enda flere eksempler, men enn så lenge har vi ingen slike i Norge.