FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Gratis mat og hagepiknik i London

Av Dag Fonbæk 19.06.11 18:55 | Oppdatert: 11.02.16 13:38

Del saken på:

LONDON (VG) - Nå skal vi på piknik - midt i byen! sier Jostein Pedersen.

50 meter nedover gaten fra Oxford Street, bak raden av blå bysykler i stativ, øyner vi enda en av Londons små, grønne lunger:

Soho Square Gardens med det vesle bindingsverkshuset i midten og grønne plener rundt, er stedet der londonerne tar lunsjen i det grønne, henslengt rundt sittebenker av tre og et vell av ulike typer parktrær.

- Hit tar jeg ofte venner, forteller Jostein. - De fleste blir forbløffet over å finne en slik grønn oase midt inne i Soho.

LES OGSÅ: Gode London-opplevelser

Det er lunsjtid, og vi blendes av skarp vårsol fra skyfri himmel. Ikke rart kontor- og butikkfolket har rømt ut i det fri.

Grønne parkhager som Soho Square Gardens gir London kvalitet som bo- og jobbeby.

- Vi som bor her vet å sette pris på dem, forsikrer Jostein P, tar pocketboken ut av sekken og legger seg til på en ledig gressflekk.

Last ned gratis reiseguide for London HER!

(Saken fortsetter under bildet)

20 meter lenger opp i gaten (Soho Street) har Hare Krishna-bevegelsen sin restaurant Govinda's (vegetar selvsagt).

- Med svært god mat, sier Jostein. Enkelt anrettet på stålfat, men velsmakende som bare det.

Og billig! 3 pund (30 kroner) for en hovedrett er vanskelig å matche i dyre London.

LES OGSÅ: Stjernekokkenes beste restaurant-tips

Men har du likevel ikke råd, så ta trappen opp til 2- etasje - til krishna'enes tempel, der de serverer gratis mat ved 13-tiden hver dag. Samme maten som nede, men altså helt gratis.

- I alt deler vi ut gratis mat til ca. 1000 mennesker ulike steder i London hver eneste dag, forteller munken som ordner køen opp til stillerommet.

FØLG VG REISE PÅ FACEBOOK!

For blir du sliten og lei av ståket på Oxford Street, så skal du vite at Hare Krishna-tempelet i Soho, 20 meter unna, fungerer som «stillerom» for tanker og refleksjon når det ikke er bønn eller gratismat-servering der.

- Rommet kan brukes av alle, sier Jostein - som selv forsøksvis har dandert sine lange ben i lotusstilling og latt storby være storby for en stakket stund. Og det virket.

HVA ER DINE BESTE SPISE-TIPS FOR LONDON? Del dem med andre VG- lesere nederst i saken!