FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Skreddersydd hotellferie

Av Mona Langset23.06.13 15:51 | Oppdatert: 23.06.13 19:23

Del saken på:

RHODOS (VG) To hoteller, to bassenger, to verdener. Mens glade barn hviner i vannkanten på det ene, tar et kjærestepar lydløse svømmetak på det andre.

Hoteller skreddersydd gjestenes faser i livet, er det raskest voksende innen charterbransjen akkurat nå.

De største charterselskapene tilbyr både hoteller der barna er de viktigste gjestene, og hoteller med 16 års aldersgrense. (Se oversikt lenger ned på siden)

Vi har besøkt to svært forskjellige på Rhodos.

Sunprime Miramara i Ixia:
BARN INGEN ADGANG


Når en lokal barnefamilie kommer innom for å se hvordan hotellet har blitt etter renoveringen i vinter, blir den vennlig bedt om å gå igjen. Her har ingen under 16 år adgang.

Sunprime-hotellene er bare for voksne, og i løpet av vinteren er det gamle, ærverdige Hotel Miramare i Ixia omgjort til Vings 11. Sunprime-hotell.

Etter at dagens vanngym er over, er det helt stille rundt bassenget. De som snakker, bruker lave stemmer.

- Gjestene ønsker stillhet. Derfor har vi ingen musikk ved bassenget, forteller hotelldirektør Tereza Athanasaki.

Stillheten var også en av grunnene til at Stian Fortså (20) og Marion Karlsrud (19) fra Stømmen valgte akkurat dette hotellet for sin første ferie sammen.

- Vi har jobbet så mye i det siste og er veldig slitne. Da er det godt at det er rolig her, sier Marion.

I tillegg føles det trygt å bo på et hotell med Vingverter tilstede hver dag, forteller hun.

Hotel Miramare ble bygget av Aristotoles Onassis på 1950-tallet. Lenge var det er et populært jetset-sted. Fra midten av 1990-tallet har det fungert som et familiehotell. Men i mai var det nyåpning for bare voksne skandinaver.

- Miniklubben er gjort om til spa og konferansesalen er gjort om til en stor treningsavdeling, forteller direktøren.

I treningsstudioet treffer vi Caroline Fløtre og Chris Gati fra Ålesund.

Mellom vektstenger og apparater sier de at de valgte dette hotellet på grunn av treningsmulighetene.

Senere samme dag skal de være med på en yogatime i fitnessalen.
Ving har avtale med SATS, som kjører de samme klassene der som hjemme.

Ifølge Tone Adserø som har jobbet med utviklingen av Sunprime-hotellene til Ving siden det første åpnet i 2007, er Caroline og Chris typiske for den ene av deres store kundegrupper: Unge par som ikke har fått barn ennå.

Den andre store kundegruppen er voksne som er ferdige med å ha med barna på ferie.

- De første årene så vi mest godt voksne gjester på Sunprime-hotellene, men det blir flere og flere yngre, forteller hun.

- Sunprimehotellene har også endret seg. I begynnelsen var det mye fokus på design. Etter hvert har det også blitt mer fokus på treningsfasiliteter, sier Tone Adserød, som er på Rhodos i forbindelse med åpningen av Vings 11. Sunprime for voksne.

Blue Village Atlantica Aegean Park i Kolymbia:
HER ER BARNA DE VIKTIGSTE GJESTENE

Hele dagen står barna i fokus. Bassenger, restauranter, hotellrom, underholdning og aktiviteter er tilpasset barn i alle aldre.

Rundt det største bassenget ligger voksne og døser i solen.
Plutselig toger et følge med tre- til femåringer forbi, alle kledd i lyseblå Bamseklubb-t-skjorter, ledet av en bamsemamma som hopper høyt og traller «Sirkuspolkaen går» hver gang hun setter den sølvglinsende flosshatten på hodet.

Det er sirkustema i Bamseklubben denne dagen, og barna er på jakt etter klovnen Charlie, som har gjemt seg et sted ved bassenget.

- For mye leven? Nei, absolutt ikke, smiler Cecilie Berås fra Mandal.

- Når barna har det bra, kan foreldrene slappe av, sier hun.
Cecilie reiser med to barn: 5-åringen Mathias som er med i Bamseklubben, og 9-åringen Sindre som er ivrig deltaker i Fun Break, aktivitetene for barn mellom 6 og 11 år.

I dag har Fun Break leker i hovedbassenget, før de barna som vil kan møte opp ved scenen og delta på «Show kids.»

Og det er mange som vil! Barna skal lære en ny dans, og samme kveld får de opptre foran alle hotellgjestene.

- Det er så mange som vil være med på dette, at vi må dele i grupper når de skal opptre. Alle vil jo synes på scenen, forklarer Hanna Atterskog, som er tidligere danselærer og en av Show kids-lederne på Blue Village.

Mens kidsa trener på dansen, sitter svenske Adam Hägvall i området som kalles Hangout, som er forbeholdt gjester fra 12 til 16 år.

- Her kan ungdommene bli kjent med hverandre, uten at det er foreldre eller småunger tilstede. Her blir det organisert leker og konkurranser, og kino på kveldstid, forteller solbrune Adam med blond hestehale.

Om ettermiddagen myldrer det rundt hovedbassenget. Det er tid for «Magical parade». Da kommer Bamse og Lille Hopp, Skallmann og Ulven sammen med klovnene Coco og Charlie, dansende mens bamseklubbsangen strømmer fra en bærbar CD-spiller: «Heia Bamse, verdens beste Bamse».

Og barna kommer løpende fra alle kanter for å sikre seg en real bamseklem eller myk omfavnelse av sin favorittfigur.

Foreldrene strømmer til med kameraer og smarttelefoner, og snart er bildet av poden i en myk ulve- eller kaninfavn sendt hjem til besteforeldrene i Norge.

Se flere hoteller tilpasset spesille målgrupper

HOTELLER FOR VOKSNE

* STAR TOUR
Blue Couples: Høy standard med moderne design, fredelig bassengområde, spa og treningssenter. Aldersgrense 16 år.

* APOLLO
Duo: Ferie for to. Hotellene tillater ikke barn, men aldersgrensen varierer.

* VING
Sunprime: Minst fire stjerner, god beliggenhet, rolig bassengområde, spa og treningsrom. Kun skandinaviske gjester. Aldersgrense 16 år.

Prime Select: Trendy designhoteller og personlige boutiquehoteller. Passer best for voksne, men ikke alle har aldersgrense.

Top Selection: Luksushoteller med fem stjerner. Hoteller for «den kresne som reiser uten barn».

* SOLIA
Ferie uten barn: Solia har fem hoteller med aldersgrense fra 16 helt opp til 18 år.

* TYRKIAREISER
For voksne: Under Tyrkiareisers lenke For voksne finnes litt av hvert. Alt fra stilfulle luksushoteller med 16-årsgrense, til et hotell med 14-årsgrense for «den som er mer opptatt av pris enn komfort.»

* DETUR
Luksushotell for par: Også par kan nok trives på hotellene som Detur sorterer under denne kategorien. Men noen av har både internasjonale barneklubber og familierom. Sjekk omtalen nøye.

HOTELLER FOR BARNEFAMILIER

* VING
Sunwing Family Resorts: Vings beste familiehoteller. Ligger alltid ved andstrender. Rom og leiligheter tilpasset barnefamilier. Store bassengområder, Spa, treningsrom, SATS-timer, underholdning og aktiviteter for ulike aldersgrupper. Barneklubb med Lollo og Bernie.

Family Garden: Store, barnevennlige rom og bassenger, stort utvalg aktiviteter, og enten engelsk eller skandinavisk barneklubb.

Top Selection Family: Luksuriøst og barnevennlig samtidig. Internasjonal barneklubb, og aktiviteter for ulike aldersgrupper.

Family Comfort: Prisgunstige hoteller tilrettelagt for barnefamilier.

* STAR TOUR

Blue Village: Star Tours beste familiehoteller. Høy standard, store bassengområder, ligger ved stranden. Trening for voksne, og aktiviteter tilpasset alle aldersgrupper for barn. Bamseklubben. Alltid restauranter, noen all inclusive.

Blue Star: Prisgunstig hotell med familieaktiviteter. Åtte av hotellene kalles Blue Star Club, og har Bamseklubb, med mer.

Splash: Hotell med badeland. Fri tilgang til vannsklier, fontener og store bassenger. Har også restaurant og bar, barneaktiviteter og lekeplass. De fleste all inclusive.

* NAZAR
Nazar Collection: Fire eller fem stjerners, rett på stranden, alltid med skandinavisk piratklubb for de yngste, svømmekurs, ungdomsklubb. All inclusive.

* SOLIA
Familiehoteller: Dette er de hotellene gjestene - i spørreundersøkelser - mener passer best for barnefamilier. Solia har ikke lenger noen egen barneklubb.

* TYRKIAREISER
Aquasplash: Stort bassengområde med en eller flere vannsklier.

Stor familie: Ekstra store rom og leiligheter med plass til store barnefamilier.

* DETUR
Familiehoteller: Under denne linken på nettsiden deres er mange barnevennlige hoteller nevnt. Men noen av dem omtales med «voksen atmosfære». Ingen skandinaviske barneklubber. Les omtalen nøye!

* APOLLO
Apollo Family: Apollos beste for barnefamilier. Rolige omgivelser, store rom og leiligheter og bassenger som er tilpasset barn. Noen har internasjonal barneklubb.