FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Her er lesernes egne Thailand-tips

Av Francis Lundh10.01.08 08:09 | Oppdatert: 11.02.16 13:16

Del saken på:

(VG Nett) VG Netts lesere deler sine egne reisehemmeligheter om Thailand med deg, som inkluderer restaurantperler, fredelige øyer og paradisaktige strender.

Er du på utkikk etter de store kulinariske opplevelsene uten å bli trampet ned av andre turister finnes det noen perler i Phuket, skal vi tro Thomas Johannessen.

Les også:Thailand - eldorado for øyhopping

- Vi bodde i Chalong Bay på Phuket i ett år og siden kona er fra Bangkok fant hun fort frem til disse ekte restaurantene, med travel stemning, god mat, og ikke minst den hyggelige prisen. Det er stort sett europeiske restauranter som koster flesk. Så er du på tur på Phuket, ta en taxi til Phuket City når sola dupper ned i havet, og spør noen lokale etter en god sjømatrestaurant og nyt østers, grillet fisk med «spicy» saus og koriander til en latterlig liten sum, skriver han.

- Hvit perle

Også Trond Fagermann har opplevd thailandsk mat på sitt beste.

- Tum Yum Kong er Thailands nasjonalrett, et himmelsk måltid som bør spises som om det var ditt siste, sier han og anbefaler de med erfaren gane å velge den mest krydrede varianten.

Samleside: Les flere reisesaker her

Geir Jensen har funnet det han mener er det perfekte stedet for avslapning, bare to timer unna Bangkok.

Les også:Stor guide til øyhopping i Thailand

- Dersom du er ute etter den ultimate avslapningsferie så dra til øya Koh Samet. Den ligger to timers kjøring fra Bangkok. Besøk stranden Sai Kaew, om dagen en hvit perle og om kvelden legges det ut tepper på stranden, og vips så er det en restaurant. Dette er en veldig stille og fredelig øy, som absolutt anbefales. Skal du overnatte kan du prøve Tonsak Resort, rett ved stranden, skriver han.

- Avslappende paradis

En annen leser har også funnet sitt thailandske øyparadis.

- Jeg har flere ganger besøkt Koh Samui som de seneste årene er blitt invadert av charterturister. Den avslappende atmosfæren er i ferd med å bli ødelagt der. Like utenfor Koh Samui finnes en øy som heter Koh Tao, den er fremdeles stille og avslappende uten horder av charterturister. Der kan man virkelig føle det tropiske, avslappende paradis, skriver han.

- Bra for barnefamilier

Anne Lise Ellingsen har vært på ferie med barn og anbefaler Hua Hin for andre som skal reise med barn.

- Hua Hin er en rolig fiskerby som passer godt for barnefamilier. Vi har vært der tre ganger med barn og bodd på tre forskjellige hoteller. Hilton er vår klare favoritt med beliggenhet rett på stranden og midt i byen samtidig. Et kjempeflott bassengområde er det også på Hilton. Et must i Hua Hin når du reiser med barn er å besøke Monkey Mountain for å mate apekattene. Det er feriens høydepunkt for barna. Ellers er det masse turer og severdigheter som går fra Hua Hin. Reis på snorkletur til Koh Talu eller besøk en av de mange grottene i området enten med elefanter eller på beina, skriver hun.

Golf i Thailand

Thailand er kanskje ikke mest kjent for golf, men ifølge Robert Tank-Nielsen finnes det noen virkelige perler for den golfinteresserte.

- Det finnes ikke et sted i verden der man har det bedre på en golfbane enn i Thailand. Det er billig og mange baner med kafé på hvert tredje hull. Spesielt nevnes Laemchabang rett nord for Pattaya, som er kåret til en av de beste banene i Asia. Det er også caddier med hvite hansker og en strøken bane som overgår det meste av beplantning. Eller hva med andre baner som har priser til under 100 kroner for greenfee, og mat på restaurant til under 30?

- Mat fiskene

Lene Bjordal kan anbefale flere nydelige strender.

- Mine beste anbefalinger til Freedom Beach og Chiken Island i Thailand. Til Freedom Beach tar du en longtail båt fra Patong-stranden (Karon og Kata også), det er en ganske liten strand med ikke så mange solstoler, men den er stille og rolig. Mat fiskene med loff eller bananer. Eller ta båt til Chiken Island, en liten strand som strekker seg over til neste øy ved lavvann, eller blir enda mindre ved høyvann. Her er det ikke plass til så mange så det er bare nødt til å bli flott. Begge strendene har krystallklart vann og hvit, fin sand. Kan også anbefale øyene Koh Kai Nok og Radja, skriver hun.

Skal du utenfor resten av lysløypa til de andre turistene har Kjell Moland et godt reisetips.

- Ko Maak er en liten øy utenfor Ko Chang som er helt topp.
Ta bussen fra Eastern busstasjon til Trat som tar seks timer med buss og koster ca 400 bhat. I Trat er det masse billige overnattingsmuligheter som du får tilbud om når du går av bussen og alle er helt ok. Be de du bor hos om å bestille billett på speedbåt ut til Ko Maak dagen etter og samtidig bestille overnatting. Da kan du velge mellom mange, men favoritten hvis du vil slappe helt av et sted som heter Ao Kao-resort der det er kjempehyggelig betjening og du føler at du er i paradis. Anbefales på det varmeste. Vi har vært der to ganger og skal tilbake. hvis du spør så får du betale hele oppholdet med servering dagen du reiser så det er bare å spise å kose seg for det er kjempebillig der. God tur.