FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Øker «skjult» hotellavgift i Las Vegas

Av Knut Arne Hansen21.08.19 19:29 | Oppdatert: 22.08.19 16:03

Del saken på:

Alle de største hotellene på den berømte stripen i Las Vegas har en «skjult» avgift man må betale for å bo der. Nå har den blitt enda dyrere.

Det mange ikke er klar over når de booker et rom på velkjente hoteller som Caesars Palace, Bellagio eller MGM Grand på stripen i Las Vegas er at man får en ekstraavgift når man sjekker ut.

Avgiften som kalles «resort fee» er alle pålagt å betale, og den er stort sett på mellom 15 og 45 dollar per natt. Det tilsvarer rundt 140 til 420 kroner.

For eksempel kan man få et rom på MGM Grand for rundt 240 dollar per natt en helg i november. Men med hotellets resort fee på 45 dollar blir det nærmere 20 prosent dyrere. En hverdag samme måned kan man få samme rom til snaut 150 dollar – fortsatt med avgiften på 45 dollar, slik at rommet i realiteten blir 30 prosent dyrere.

– På et tidspunkt kan dette være dråpen som får begeret til å renne over for turistene. Jeg tror ikke vi er der ennå, men vi må være veldig forsiktig med å fortsette og øke avgiften. Det er en god inntektskilde som er vanskelig å gå bort fra og akkurat nå aksepterer de fleste den, men den har blitt ganske dyr, sier en av Ceasers Palaces direktører Tony Rodio ifølge MSN.com.

Hoteller som Wynn, Encore, Aria, Vdara, Bellagio og MGM Grand har de siste månedene økt sin resort fee drøyt 15 prosent, fra 39 til 45 dollar per natt. I tillegg kommer 8,15 prosent moms, slik at 45 dollar i realiteten er 48,67 dollar.

– Vi vurderer hele tiden våre priser, sier en talsmann for MGM-gruppen, Brian Ahern, i en uttalelse.

For resort fee-avgiften får du blant annet internett-tilgang, tilgang til treningssenter, basseng, enkelte spa-fasiliteter hos dem som har spa og billigere frokost.

Avgiften må betales uavhengig om du bruker disse godene eller ikke.

Flere nettsider anbefaler å sjekke hvor mye avgiften er på før man booker hotellet, slik at man unngår en dyr overraskelse på slutten av ferien. På nettsiden resortfeechecker.com kan du sjekke hvor mye avgiften er på de forskjellig hotellene.

Brer om seg

Det er ikke bare i Las Vegas hotellgjester må betale såkalte resort fees. Fenomenet startet i Las Vegas og Florida for noen år siden, men har begynt å bre om seg i rakettfart. Irritasjonen over dette fikk en gruppe frustrerte reisende til å starte nettsiden Kill resort fees som skal kjempe mot disse ekstra gebyrene, skriver Final Call Travel.

Ifølge Forbes hadde Las Vegas allerede i fjor landets høyeste resort fees, i gjennomsnitt 29 doller per natt, tett fulgt av New York med 28 dollar, og Oahu med 25 dollar.