Stor nett-kåring: Reisetipsernes 10 beste reisemål i Norge

Kanskje finner du hjembygda på lista, eller inspirasjon til Norges-ferien? Dette er de 10 beste reisemålene i Norge.

  • Monica Bring Estensen

Iallfall om vi skal tro millioner av Tripadvisor-lesere som har stemt frem de beste reisemålene i verden for 2015.

På topp-ti listen over fristende destinasjoner her til lands er hele landet representert. Og det er ikke bare storbyene, men også tettsteder, som er skiller seg ut for turister som har vært i Norge.

– Det er gøy å se at listen i tillegg til de større mer kjente byene våre også inneholder mindre steder som Stranda, Flåm og Kirkenes. Dette viser at vi har klart å få frem bredden i reisemålene vi har i Norge på en god måte og at våre besøkende både liker de mer tradisjonelle stedene og de mindre og mer bortgjemte perlene i landet vårt, sier Audun Pettersen, direktør reiseliv og kultur i Innovasjon Norge.

Sjekk lista nederst i saken!

NUMMER 7: Idylliske Flåm i Sogn og Fjordane. Foto:Kyrre Lien,VG

Han synes den eneste overraskelsen er at ikke Ålesund kom med på listen denne gangen.

Det er fremdeles Tyskland og Danmark som fortsatt er det største utenlandsmarkedet til Norge, henholdsvis på hver sin tid av året: Tyskland dominerer i sommerhalvåret og Danmark i vintermånedene. Antall britiske og amerikanske overnattinger holder seg mer konstant gjennom året.

–Hva er den klassiske Norgesferien?

– De fleste utenlandske turister som besøker Norge ønsker å oppleve den flotte norske naturen. De fleste ønsker å oppleve fjordene om sommeren og nordlyset blir stadig mer populært om vinteren. I tillegg ser vi at turister både norske og utenlandske ønsker å være mer aktive på ferien i Norge.

NUMMER 2: Nordlyset danser over Svea utenfor Longyearbyen på Svalbard Foto:Sara Johannessen,VG

TA BARNA PÅ FJELLTUR: Turistforeningens beste tips

Til tross for at nordmenn oppgir at de helst slapper av når de skal feriere i eget land, har det ifølge Pettersen i Innovasjon Norge vært en økning i nordmenn som vil oppleve egen natur og lokalmat.

Dette er en svært positiv utvikling. Vi har lenge oppfordret nordmenn til i større grad å ta i bruk aktiviteter i eget land. Nå ser det ut til at nordmenn faktisk har blitt flinkere til å delta i aktiviteter og lokalkultur, også på ferie i eget land. Dette er svært positivt både i forhold til tilfredshet med ferien og det totale forbruket som blir lagt igjen i Norge, sier Pettersen.

Topp ti:

1) Oslo

2) Stranda

3) Tromsø

4) Bergen

5) Longyearbyen

6) Kirkenes

7) Flåm

8) Kristiansand

9) Trondheim

10) Stavanger

Er du enig i listen? Diskuter i kommentarfeltet!

NUMMER 4: Fargerike Bergen kom også med på listen over favorittdestinasjoner i Norge. Her er bryggen i Bergen avbildet. Foto:Berit Keilen,NTB SCANPIXMer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder