FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Jethro (23) har reist 15.000 km i bil for oppleve norsk jul

Av Siri Marie Seim Sønstelie21.12.15 10:23 | Oppdatert: 21.12.15 14:41

Del saken på:

Han har kjørt gjennom to kontinenter for å feire jul i Norge.

I en selvbygget 1964 Alfa Romeo Giulia Sprint GT har Jethro James Bronner (23) kjørt fra Dargle i Sør-Afrika til Norge for å oppleve en annerledes jul.

– Jeg har aldri vært i Norge, men ser veldig frem til å feire julen her. Vanligvis feirer jeg julaften med hvitvin og mat på stranden sammen med venner og familie.

Da har du vel hatt forventinger om å oppleve snø?

– Ja, jeg har sett frem til å oppleve vinter. Derfor håper jeg snøen kommer mens jeg er her.

Julefeiringen i Norge vil få en helt annen form enn det han er vant til. Ifølge hans venn Trond Åsdam, som selv er gift med en sør-afrikansk kvinne, vil Jethro få oppleve en ekte norsk jul.

– Julaften vil bli feiret her hjemme i Lommedalen sammen med vår familie. Det vil bli servert god norsk ribbe, surkål og poteter, forklarer Trond.

Det er viktig for Trond og hans familie å vise Jethro norks kultur. De vil derfor tilbringe noen dager på fjellet slik at Jethro får oppleve den vinteren han drømmer om

– Det vil bli noen dager på Hafjell. Jethro har et ønske om å prøve snowboard, mens vi også ønsker å få han med på langrenn, utdyper han.

En reise for å oppleve verden

Det hele startet i 2013. Da kom drømmen om å kjøpe en gammel Alfo Romeo, restaurere den og ta den med på en reise ut i verden.

Da han omsider fant den perfekte bilen startet prosessen med å få bilen ut på veien og ta sats på den om lag 15000 kilometer lange turen.

– Det har vært mange gode dager og noen tunge. Oppturer og nedturer. Det har vært generelt sett vært en opplevelse, sier Jethro

Det meste har han dokumentert på bloggen sin. Den lange kjøreturen, med Irland som endelig destinasjon, startet i begynnelsen av juli i år.

Han har nå tilbakelagt hele fem måneder på veien, og den lille blå bilen har tatt han gjennom to kontinenter. Opplevelsene har vært mange og varierte.

– Kenya skilte seg ut. Nairobi likte jeg veldig godt, da både stedet og personene jeg møtte var fantastiske.

Men Jethro lot seg også overvelde av Sudan. Her sov han blant annet alene i ørken. Etiopia på en annen side skapte noen problemer.

– Dårlige veier og liten tilgang til bensin gjorde det til tider vanskelig, forklarer 23-åringen