FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Vi svikter ikke landets fornøyelsesparker

Av Inger-Marit Sæby10.06.09 18:30 | Oppdatert: 11.06.09 11:42

Del saken på:

(VG Nett) I landets største fornøyelsesparker er det ingen finanskrise. Nordmenn har sjeldent hatt det morsommere så tidlig i sesongen.

Sesongstart ga rekordbesøk landet rundt

Fra Kristiansand i sør til Lillehammer i nord meldes det om det som kan bli tidenes sesong for Norges fornøyelsesparker. Finanskrisen får nordmenn til å feriere innenlands - men vi har ingen planer om å kjede oss, skal vi tro bransjen.

- Det har vært en helt eventyrlig sesongstart, og vår beste sesongstart noen sinne, stråler direktør Hogne Høstmælingen i Hunderfossen Familiepark.

Annonsørinnhold

Rekordbesøk

Hittil i år har parken opplevd en besøksvekst på femti prosent i forhold til samme periode i fjor, og tyve prosent inntektsvekst. Salget av sesongkort er firedoblet, og Høstmælingen tror Hunderfossens 25-årsjubileum må ta mye av æren.

Les også:Ny familiepark - ikke for sofagriser.

- All omtalen vi får i forbindelse med jubileet vekker tydeligvis folks interesse. I tillegg har vi nyheten «Trollfallet», som trekker veldig mange besøkende. Vi er veldig optimistiske for resten av sesongen, og spente på hva sommeren bringer, sier parkdirektøren.

Skal du i fornøyelsesparken? Sjekk været påpent.no!

Tusenfryd fornøyd

Også på Tusenfryd har sesongen startet bedre enn forventet, med ti prosent økning i besøkstallet i forhold til i fjor. I tillegg har salget av Dag2-billetter økt med 50 prosent, og sesongkortsalget ligger også ti prosent høyere enn fjoråret.

- Vi er alltid veldig spente, men tror dette blir en bra sesong. Mye tyder på at flere nordmenn vil feriere her i Norge, noe som igjen kan bety flere besøkende, sier markedssjef Erik Røhne Andersen.

Les også:Liseberg: Norske barn satt fast i karusell i over én time.

Han tror at nyheter som monsterkarusellen «SpinSpider» og stupeshow i verdensklasse vil trekke lekne barn og voksne til parken.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bedre enn noen gang

- Vi har 20 prosent bedre besøkstall hittil i år enn vi hadde på samme tid i både fjor og i rekordåret 2007, forteller markedssjef Roger Lian i Dyreparken.

Salget av årskort ligger 10-12 prosent over fjoråret, og også forhåndssalget av billetter går bedre enn noen gang tidligere. Markedssjefen synes det ser veldig bra ut for sesongen så langt, men tør ikke sprette noen champagnekork:

- Det er for tidlig å si noe ennå, alt avhenger av tallene fra juli. Så vi krysser fingrene for at det ikke blir en regnfull sommer, sier Lian.

Les også:Europas største moropark.

«KuToppen»

Også Dyreparken kan skilte med både nyheter og jubileum i år. På «KuToppen» får barna møte figurer fra den populære barne-TV-serien med samme barn, og de får ha nærkontakt med ekte dyr. I tillegg har Kaptein Sabeltann 20-årsjubileum, noe som blant annet blir markert med ekstra miniforestillinger på dagtid.

- Vi har også utvidet løveanlegget, slik at publikum kan komme nærmere løvene enn noen gang tidligere, frister Lian.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Flere nyheter

Hos Kongeparken på Ålgård utenfor Stavanger har ikke lekemester Håkon Lund rukket å sammenligne besøkstallene, men han kan avsløre at de iallfall ikke ligger dårligere an enn i fjor.

- Finanskrisen har ingen innvirkning på besøkstallet, snarere tvert imot. Vi opplever at folk kommer langveisfra for å ha det moro i Kongeparken, forteller lekemesteren.

Les også:Traff måke i 100 km/t i Tivoli-attraksjon.

Han har hørt kolleger i Danmark fortelle om en dramatisk nedgang i antall besøkende, men at det ikke er danskene som uteblir. Det er nordmenn og svensker.

- Vi har tre store nyheter i år: Det er karusellen «Vespen», en ny bilbane og berg-og-dalbane, sier Lund, og er ikke i tvil om at nyhetene kommer til å trekke gjester.

- Vi er jo som alle andre avhengige av en god sommer, men forhåndssalget av hotellpakker og billetter ser veldig lovende ut, forteller lekemester Lund.

Les også:Berg-og-dalbane førte til publikumsrekord.

Klikk deg frem til din drømmedestinasjon