FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
Byguide

Syv timer i København

Av Malene Emilie RustadAv Sara Berge Holmberg17.07.18 09:37 | Oppdatert: 02.05.19 11:03

Del saken på:

Har du kort tid i storbyen, er det fortsatt mye du kan få ut av oppholdet. Syv timer er alt som trengs for å nyte noe av beste København har å by på.

KØBENHAVN (VG reise) Danskebåten kaster anker i Søndre Frihavn, en kort halvtime unna Københavns indre by. Det er her du finner byens skattkammer. Kommer du med DFDS har du syv timer til rådighet i byen, før båten vender snuten tilbake til Oslo.

På sommertid er København en fantastisk by som bugner av uteserveringer, hyggelig service, gode shoppingmuligheter og flotte severdigheter. Har du med barna på tur, er det kanskje tivoli som står på agendaen. Er du derimot på tur for å utforske byen, har vi oppskriften til deg her.

Annonse
Reise til København

«Smushi» til frokost

Uten mat og drikke, duger helten ikke. København er kjent for sin deilige mat. Vent derfor gjerne med frokosten til du ankommer byen, og nyt et godt morgenmåltid før du tar fatt på dagen.

På det perfekte frokoststedet står kaffe, fersk appelsinjuice og dansk rugbrød høyt på ønskelisten.

Midt i travle Strøget, som er byens største handlegate, finner du Royal Smushi Café. Gjemt i en bakgård ligger den lille oasen av et spisested. Her kan du nyte trendy og smaksrike «smushis», som er høye smørbrød i sushi-form. De serverer også pannekaker, frukt og deilig kaffe. Du kan sitte ute blant grønne klatreplanter og sjarmerende eksteriør, eller du kan sitte inne i rosa omgivelser. Der kan du holde øye med den vakre baren, som er fylt opp med fristende kaker og andre søtsaker.

Foretrekker du heller en fjøl fylt med bacon, eggerøre, avokado og ferske franske baguetter tar du turen til Café Dan Turell i Store Regnegade. Den spesielle stemningen i lokalet gir deg følelsen av å sitte på et brasseri i Paris.

Bra vintage i København

Med mat i magen går ferden videre. Allerede er du midt i smørøyet. Det er tid for shopping i noen av Københavns beste sidegater. Blant annet finner du kjente danske merker som Ganni, Envii, Munthe, og Whyred. Disse butikkene ligger i de hyggelige gatene Store Regnegade, Sværtegade og Kronprindsensgade.

København har også noen av de beste vintage-butikkene i Norden. Ta turen til Krystalgade og Peder Hvitfeldts Stræde 4, og la deg lokke inn av vindusutstillinger som tilbyr vintage Chanel og lekre solbriller. I butikker som Times Up Vintage og OSV Second Hand finner du brukte skatter til en god pris.

Ønsker du å besøke internasjonale kjedebutikker som Urban Outfitters og Sephora, samt kjente og kjære Zara, Hennes & Mauritz og Weekday, er Strøget kun et steinkast unna. Handlegaten strekker seg fra Tivoli til Nyhavn.

Trendy lunsj

Tid for lunsj. Ønsker du en sunn brunsjvariant er 42Raw stedet for deg. Velg mellom deilige smoothiebowls, trøffelburger, søtpotetfries, salatvarianter og sunne søtsaker. Milkshakene med sjokolade er du nødt å til å smake. Er du ekstra sulten tilbyr 42Raw en brunsjtallerken før klokken to. På fjøla får du en smakebit av alt.

Foretrekker du kjøtt, sjømat og ferske bakverk, er sandwichene på Kompa’9 alltid gode. Det lille spisestedet ligger fredelig til i Kompagnistræde, omgitt av små smykkebutikker og gallerier.

Er du sulten etter å se mer etter lunsjen er inntatt, kan du ta en tur til Kongens have. Den frodige parken er fin for en spasertur og en pust i bakken. Du kan også vurdere å rusle mot Nyhavn. Den travle og folksomme brygga byr på kald drikke og hyggelig stemning. Nyt et glass rosévin i sola på en av gatens mange uteserveringer, eller ta en is i skyggen.

Tiden er inne for å rusle tilbake til båten, der de utslitte føttene kan heves høyt og den tunge kroppen kan lettes i et deilig boblebad. Ankeret heises og båten setter kursen tilbake mot Oslo.