FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Topp fem europeiske byer

Av Sara Berge Holmberg17.07.18 13:51 | Oppdatert: 27.07.18 11:10

Del saken på:

Reisesiden Travel + Leisure har kåret de beste byene i Europa, og det er ett land som er en tydelig favoritt.

Travel + Leisure er en av verdens største og mest kjente reisesider. Årlig arrangerer de kåringen «World’s Best Awards», hvor de rangerer alt fra de beste hotellene, flyselskapene og cruisene til byene, landene og øyene.

Kåringen er basert på en spørreundersøkelse gjennomført av Travel + Leirsure sine følgere. Hver respondent kan kun svare én gang, og undersøkelsen står åpen i fem til seks måneder.

Nå er årets kåringer kommet ut, hvor de blant annet har kåret de beste byene i Europa. De fleste av byene på topp er middelhavsland-favoritter, og det er spesielt ett land som topper listen.

5. Sevilla, Spania

Score: 86.36
På en femteplass ligger den spanske byen Sevilla, som er hovedstaden i den selvstyrende regionen Andalucía og i provinsen Sevilla. I byen er det mange severdigheter å se, og så mye som tre av bygningene i byen står på UNESCOs verdensarvliste. For 500 år siden var Sevilla en av de rikeste byene i Europa, noe som viser seg i byens arkitektur og bygningsfasader. La deg sjarmere av brosteinslagte gater, smug og torg.

4. Porto, Portugal

Score: 86.42
Et hakk opp på listen ligger Porto, den nest største byen i Portugal. Dette er en av de største urbane områdene i Sørvest-Europa. Porto er en verdensby (en by som spiller en avgjørende rolle i verden innen kultur og økonomi journ.anm.), og ligger nord i landet. Byen er full av kultur, og ble tidligere sett på som Europas kulturby. Blant annet er Porto kjent for sine unike kirker. Disse bør du ikke gå glipp av.

3. Istanbul, Tyrkia

Score: 87.09
Den største byen i Tyrkia ligger på en god tredjeplass. Byen er delt i to verdensdeler, med en del i Europa og en i Asia, noe som har gjort kulturen i byen unik med både europeiske og asiatiske innslag. Istanbul er blitt et populært turistmål for en storbyferie, og har alt en storby kan tilby: Restauranter, kaféer, severdigheter, shopping og kultur.

2. Roma, Italia

Score: 87.16
Italias hovedstad kaprer annenplassen. Byen er for mange kjent som romantikkens by, og er en by hvor både turister og pilegrimer kommer på besøk. Roma er også et motesenter og midtpunkt for Italias filmindustri, men ikke minst er det en by spekket med historie og kultur, så vel som gode matopplevelser, intim atmosfære, shopping og attraksjoner.

1. Firenze, Italia

Score: 88.29
På en god førsteplass ligger den italienske byen Firenze, som er regionhovedstad i Toscana. Byen har ekte italiensk sjarm, og mellom brosteinslagte gater og gamle kirker og katedraler finner du shopping og gode restauranter. Det går en elv gjennom byen, og broen Ponte Vecchio er kjent som «den gylne broen», med gullsmeder hele veien og et gullaktig uttrykk ved solnedgang. Den fineste utsikten over byen finner du fra høydene i sørøst, men du kan også nyte utsikten fra byens tårn og høyder.

Travel + Leisure kåret de femten beste byene i Europa. Resten av byene på listen er i rett rekkefølge: Barcelona, Krakow, Lisboa, Sienna, San Sebastian, Madrid, Paris, Edinburgh, Praha og Budapest.

Italia på topp

Det er tydelig at folk elsker Italia. På fjorårets liste var det nemlig de samme to byene som toppet listen. Firenze og Roma i Italia var igjen nummer en og to, etterfulgt av Barcelona, San Sebastian, Budapest, Sienna, Sevilla, Krakow, Porto, Lisboa, Praha, Venezia, Edinburgh, Istanbul og Madrid. Listen ser altså rimelig lik ut.

Det er vanskelig å krangle på at Italia er en feriefavoritt, da landet byr på fine strender, krystallklart vann, vakker natur, gamle og sjarmerende byer, god mat og vin og en hyggelig atmosfære. Det viser seg at reisesidens lesere er enige i det også på verdensbasis, der Firenze er på sjetteplass i kåringen over de beste byene i verden.

Over den italienske byen ligger Kyoto i Japan, Ubud i Indonesia og Udaipur i India. På annenplassen ligger Oaxaca i Mexico, og San Miguel de Allende i Mexico topper listen. Viser seg at Mexico også er en feriefavoritt. Du kan se hele listen her.