FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Fire spektakulære naturopplevelser i Europa

Av Malene Emilie Rustad09.02.18 15:05 | Oppdatert: 04.06.18 12:27

Del saken på:

Trenger du inspirasjon til din neste tur? Her er fire vakre opplevelser i nærheten av Norge.

Du finner mange fantastiske naturopplevelser i det langstrakte landet vårt, men om du allerede har utforsket mange av dem og vil reise utenfor landets grenser har VG reise plukket ut et par flotte alternativer.

Det beste av alt, du må ikke reise langt for å oppleve dem.

Kitzbühel, Østerrike

Byen i det østlige Nord-Tirol er vakker sommer som vinter. De vakre fjellene er perfekt snølagt om vinteren og kryr av oppstemte skifolk, mens mot sommertider kommer tennisentusiastene for å følge med på Austrian Open.

I den lille alpinske byen arrangeres Hahnenkammrennene, som i Østerrike har omtrent samme status som Holmenkollrennene i Norge. De svingete middelaldergatene er fulle av koselige kafeer og små butikker. Her passer det å ta med hele familien ettersom bakkene består av både lette, middels og krevende løyper.

Krka National Park, Kroatia

Sibenik er den eldste originale øya langs den kroatiske kystlinja. Ved den 73 kilometer lange elva Krka finner du Krka Nasjonalpark som består av små øyer, grotter, fjell og flotte fossefall. Det mest berømte er Skradinski Buk som består av 17 vannfall og har en totalhøyde på 45 meter. En fin måte å komme seg rundt på er å ta en båttur nedover elven. Du kan svømme fra båten, så husk badetøy!

For å komme seg til parken kan du ta offentlig transport fra Split, Zadar, Sibenik, Dubrovnik eller Zagreb. Krka har fem hovedinnganger – i Skradin, Lozovac, Roški Slap, Krka Monastery og Burnum, alle tilgjengelige med bil.

Parken er åpen hele året, men har høysesong i juli og august. For å unngå store folkemengder anbefales april, mai eller september.

Er du over middels på ski kan du teste ut det legendariske Streif og Kitzbüheler Horn. Anleggene er også tilpasset snowboard og du finner restauranter og afterski.

Faial krater, Portugal

Den portugisiske øygruppene Azorene ligger cirka 1500 kilometer fra Lisboa. På Faial, en av de ni øyene, finner du en fantastisk sti som fører deg opp på kanten av et naturskjønt krater. Turen tar rundt to og en halv time, men du finner flere forskjellige stier på samme fjell. Fra toppen har du panoramautsikt over hele Faial. Er du heldig med været kan du også se helt til naboøyene Pico, Graciosa og São. Høydeforskjellen har en total på 240 meter, så dette er en tur du kan ta med familien på. I midten av krateret er et beskyttet naturreservat. Her får du ikke tilgang, med mindre du er med på en guidet tur. Følg derfor stiene hvis du går på egenhånd.

Er du ikke i humør til å gå på tur er øygruppen er kjent for hval- og delfinspotting. Her finner du hjemmet til cirka en tredjedel av verdens hvalarter ifølge Lonely Planet.

Lappland, Finland

Nord i Finland ligger Lappland, et vakkert vinterparadis med gode muligheter for utendørsaktiviteter for hele familien – eller vennegjengen. Naturopplevelsene her er mange, enten du vil prøve deg på hundesledetur, reinsdyrsafari, snøscooter, vindsurfing på islagte vann eller ridetur. I områdene rundt polarsirkelen kan du for eksempel bo i en iglo med glasstak, se nordlys, isbade eller stå på ski.

Lonely Planet skriver at Kevo Strict Nature Reserve har Finlands mest fantastiske natur. Her kan du gå en markert fottur på rundt 40 kilometer i Kevojoki gjennom en spektakulær dal. Du kommer til stien ved å kjøre til Sulaoja parkeringsplass 11 kilometer øst for Karigasniemi. Det er hytter langs hovedveien, men også fullt mulig å slå opp telt. Vær oppmerksom på at du må følge markerte stier og det ikke er lov til å fiske eller jakte her. Turen er stengt fra april til midten av juni.