FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Seks grunner til å reise til Marrakech

Av Sara Berge Holmberg10.04.18 14:24

Del saken på:

Fra fjelltur til Yves Saint Laurent (YSL), vakre Marrakech bør stå på reiselisten din.

Marrakech er en spennende og pulserende by, og det finnes mange gode grunner til hvorfor du bør reise dit.

Her er seks av dem.

Jardin Majorelle og YSL-museet

Jardin Majorelle er en av de mest besøkte severdighetene i byen, og det er ikke uten grunn. Det er en hage fylt med vakre farger, eksotiske planter og museer. Den franske maleren Jacques Majorelle brukte førti år på å male ferdig her, og hagen var urørt frem til Yves Saint Laurent og hans partner kjøpte tomten. I dag er hagen og YSL-museet en severdighet du kan nyte kombinert – eller hver for seg. Køen er imidlertid mye kortere for å kjøpe kombinert billett, og de er begge verdt å se.

Fargene og mønstrene

Marrakech byr på alle mulige farger og mønstre. Du finner det på fliser, møbler, interiør, sjal, sko, bygninger og mer. Er du opptatt av mote og interiør er dette den perfekte byen å hente inspirasjon i.

Shoppingen

Byen er et yndet reisemål for blant annet interiørstylister og er kjent for sine fine interiørartikler – deriblant vakre lamper, tepper og vaser. Det finnes så mye vakkert å velge i, og det er vanskelig å ikke fylle kofferten med nytt til hjemmet.

Marrakech er også en by som gjennom tidene har inspirert moteverdenen. YSL-muséet åpnet i Marrakech til minne for Yves Saint Laurent og byen som inspirerte han så mye. Ikke nok med det, arbeidere fra Atlasfjellene kommer med ull til Marrakech, hvor det blir farget i alle mulige farger. Det er verdt å sjekke ut hvordan det du kjøper faktisk får sin farge.

Maten

Nypresset appelsinjuice, myntete, marokkanske pannekakene, pastilla, lamme-, kylling- og grønnsakstagine. Du kan rett og slett ikke dra dit uten å teste ut alt sammen. På markedene får du også kjøpt alle mulige krydre og søte dadler i løsvekt. Her er det bare å gå bananas.

Solnedgangene

Å se solnedgangen over Marrakech er verdt turen alene. Hele byen blir rosa og alle farger blir forsterket – det er et magisk syn. Nyt solnedgangen fra en av byens mange takterrasse med en virgin mojito – det vil bli den beste du har smakt.

Alt byen og omegn har å by på

I gamlebyen er det korte avstander mellom severdighetene gjennom de trange markedsgatene. Ønsker du heller brede gater og et mer moderne miljø har Marrakech en nyere bydel utenfor gamlebyens mur, der flere av de større hotellene ligger.

Men Marokko har ikke kun Marrakech å by på. Like i nærheten av hovedstaden finner du blant annet Atlasfjellene og Sahara-ørkenen – som begge er verdt turen. Er du mer interessert i strand og bad kan du reise et par timer sørvest til kysten for å surfe og ligge på stranden.