FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

«Million-pub» i Florida

Av Malene Emilie Rustad23.02.18 08:45 | Oppdatert: 26.04.18 10:00

Del saken på:

Lyst til å drikke øl i et flust av penger? På en lokal pub i Florida henger det millioner i taket.

I Pensacola i Florida ligger den irske pubben McGuires. Fra utsiden ser det kanskje bare ut som en stor, litt slitt lokal bar. Men her må du gå inn!

McGuires irske pub ble åpnet i 1977 i et gammelt brannhus som dateres tilbake til slutten av 1920-tallet. Puben og bryggeriet rommer 1800 kvadratmeter og er like stort som Notre Dame-rommet, men det er ikke det som gjør lokalet spesielt.

Kommer du inn i lokalet finner du dollarsedler hengende fra alle kriker og kroker, og de dekker både tak og vegger. Det har blitt estimert over en million dollarsedler inne i den irske puben.

Det som er enda villere er at pub-eierne betaler skatt på dollarsedlene hvert år, skriver MapQuest Travel.

Alle sedlene er signert eller tegnet på, og mange er signert av kjente skuespillere, politikere eller sportsutøvere.

Da McGuire først åpnet sin pub på slutten av 1970-tallet, tilberedte han tradisjonelle irske retter, mens en jente ved navn Molly var servitør. Mollys første tips var en dollarregning som hun festet til baren. Siden den gang har tradisjonen blitt videreført.

Selv om de fleste respekterer tradisjonen, har en tidligere ansatt stukket av med 5000 dollar. Ellers har det bare vært noen få hendelser hvor noen har prøvd å betale med en av de opphengte sedlene. Heldigvis er det signaturer og merker på alt.