FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

«Jorden rundt»-cruise på 180 dager

Av Monica Bring Estensen 22.07.13 10:00 | Oppdatert: 23.07.13 10:53

Del saken på:

(VG Nett) 89 stopp og 47 verdensarver er noe av det passasjerene får med seg på ett av verdens lengste cruise.

Denne uken ble billetter til ett av verdens lengste cruise lagt ut for salg, melder USA Today. For mens andre jorden rundt-cruise tar mellom 90 og 120 dager, vil det nye cruiset til Oceania Cruises ta hele 180 dager.

Dermed føyer cruiset seg inn i rekken av verdens lengste cruisereiser. Kunal Kamlani, toppsjef i Oceania Cruises, forteller at cruiseselskapet ønsket å skape en reise som speilet drømmene til en «ekte eventyrer» fremfor å haste fra havn til havn, ifølge USA Today.

- Drømmereise

- Ved å fjerne 100-dagers tidsbegrensningen fikk vi rom til å skape en bemerkelsesverdig drømmereise hvor man besøker verdens mest fasinerende destinasjoner, sier Kamlani.

For i løpet av det 180 dager lange cruiset anløper skipet ikke mindre enn 89 havner. Passasjerene får mulighet til å se 47 verdensarv-steder i løpet av den seks måneder lange seilasen.

Den 10. januar 2015 skal «Oceania Insignia» etter planen kaste loss fra Miami. Derfra bærer ferden videre til Karibia, Sør-Amerika, Afrika, Asia, Australia, New Zealand, Hawaii før det til slutt legger til havn igjen i Miami den 8. juli.

Men det koster å være med på et av verdens lengste cruise. De som er tidlig ute med å bestille får en spesialpris på 39.999 amerikanske dollar, om lag 240.000 norske kroner.

Stadig flere cruiseselskaper arrangerer «jorden rundt»-seilaser, og prisene er varierende. En tur med Hapag-Lloyds «Europa», for eksempel, på hennes 158 dager lange femstjerners cruise i vinter, kostet ikke mindre enn 650.000 kroner, skriver Aftonbladet.