FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Snart kan du fly direkte til Jamaica

Av Dag Fonbæk03.01.15 15:38

  Del saken på:

  Neste vinter kan du fly direkte fra Oslo til reggae-strendene på Jamaica.

  Jamaica er ikke bare Bob Marley, Usain Bolt og Merlene Ottey. Øya er en av Karibias vakreste. Grønn og kupert, med elver og fossefall, 2200 meter høye fjell og fantastiske, hvite strender.

  Og nå snart tilgjengelig direkte fra Gardermoen.

  Annonsørinnhold

  - Vi merker en kraftig økende interesse for Karibia, derfor fikk vi lyst til å lansere Jamaica direkte fra Oslo neste vinter, forteller markedssjef Tonje Fossum i Ving.

  Konkurrenten Star Tour har også Jamaica på programmet, men med rutefly og mellomlandinger. Cruise arrangert av blant annet Apollo og Escape går også innom Jamaica.

  Men nå kommer altså direkteflyet:

  Fra Gardermoen setter Ving opp sitt nyeste Airbus A330-200-fly med to klasser og plass til 322 passasjerer. Første avgang blir 29. november 2015.

  - Jamaica er blitt veldig populært fra Sverige, og vi har stor tro på reisemålet vil slå an i Norge også, sier Fossum.

  Montego Bay

  Etter 11 timers direkteflyging lander du i Montego Bay nord på øya – feriebyen som har vokst seg til å bli øyas nest største, omgitt av lange, kritthvite strender. Et glimrende utgangspunkt for å utforske Jamaicas dyreliv, golfbaner og naturgitte adrenalin-aktiviteter.

  Jamaica er ikke veldig stor – og du ser mye på en uke.

  Høysesongen er fra desember til april, og ved siden av Montego Bay er ferieområder som Negril, Runaway Bay og Lucea naturlig å sjekke ut.

  No Woman, No Cry

  Hovedstaden Kingston er det øyas kulturelle sentrum, stedet du best lærer rastafarikulturen og Bob Marleys liv å kjenne – reggaemusikkens kanskje største stilskaper.

  Marleys gravsted er blant utfluktsmålene for mange feriegjester på Jamaica.

  Etter 300 års britisk koloniherredømme (Jamaica ble selvstendig så sent som i 1962) volder språket få problemer for turistene. Her snakker alle engelsk.

  Cristopher Columbus var for øvrig første europeer som kom til Jamaica. Det skal ha skjedd i 1494. Oppdageren kalte øya Santiago.

  Mye å se

  Men direktefly til tross, det er en lang flytur. Omtrent som til Thailand.

  - Vi får to klasser i flyet, både Sun-Class og Royal-Class for dem som ønsker å oppgradere seg, sier Tonje Fossum i Ving.

  Jamaica er reggae, sol og strender – men også et feriemål å utforske: I Dunn’s River Falls (kjent fra Bond-filmen Live and let die) kan du klatrer inne i Jamaicas lengste fossefall, Black River Safari innebærer elvebåt-ferd, og er du ekstra tøff kan du «seile» zipline over regnskogen ved Mystic Mountain.

  Jamaica er mye natur, derfor vakte det oppsikt da øya i fjor ble utpekt som klima-versting: Utslipp av metangass fra jordbruket fører Jamaica til toppen av versting-listen.

  Selv om Jamaica mest fremstår som et reisemål for par og voksne, er det også mange svenske barnefamilier som booker i skoleferien.

  Eksterne lenker