Sjekk dette Star Wars-flyet!

I løpet av året «sjøsetter» det japanske flyselskapet All Nippon Airways (ANA) et fly som er lakkert som roboten R2-D2, kjent fra Star Wars-filmene.

  • Jostein Matre

Det er et fly av typen Boeing 787 Dreamliner det japanske selskapet har bestemt seg for å utsmykke på noe originalt vis.

Utsiden av cockpiten og fremre del av flykroppen vil bli svær gjenkjennelig for alle som har sett en eller flere av de seks Star Wars-filmene, eller som har planer om å se den syvende filmen, som har premiere i desember.

DRØMMEFLY: For alle som digger Star Wars-filmene er dette trolig tidenes kuleste Dreamliner. Foto:All Nippon Airways,Afp

Midt på flyet er det skrevet Star Wars med store bokstaver, mens den bakre del og halen er i tradisjonell ANA-utseende.

FILMHELTER: R2-D2 og kompisen C-3PO slik vi kjenner dem fra Star Wars. Her fotografert sammen med en fan av filmene. Foto:Darron Cummings,Ap

LES OGSÅ: Slik er det å fly Dreamliner

Flyselskapet opplyser at passasjerflyet vil bli satt inn i trafikk på en internasjonal rute i løpet av 2015, før den syvende filmen kommer på kino.

Bildene av R2-D2-flyet kommer dagen etter at en fersk trailer for den nye filmen ble sluppet. I den kan man se at fansen vil få et gjensyn med flere av karakterene fra de tre første filmene, Han Solo, Chewbacca, Luke Skywalker og prinsesse Leia.

Traileren blir avsluttet med Han Solo, spilt av Harrison Ford, som sier «Chewie, vi er hjemme».

Forhåpentligvis for flyselskapet fra Japan vil deres Star Wars-dreamliner komme seg i luften uten like store problemer som Norwegian i en periode hadde med sine fly fra den amerikanske produsenten.

Mer om

  1. Reiseliv

Flere artikler

  1. Klart for Han Solo-spinoff

  2. Braksuksess for «Star Wars: The Force Awakens»: 4, 5 milliarder til nå

  3. «Star Wars»-aktuelle Alden Ehrenreich til VG: – Tok 10 år å bli en suksess over natten

  4. Röyksopp lager «Star Wars»-låt med legendarisk produsent

  5. «Star Wars: The Force Awakens» en storsuksess også i Norge

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder