BRA: Lekeplassen er noe av det beste for barn på hotell Star Beach Village. Bassenget er også helt OK. Foto: Terje Bringedal

Test av Apollo Kreta: Barn og fulle folk

Hotell Star Beach Village i Hersonissos

Dette var den eneste klubben vi besøkte hvor lederne ikke førte lister over barn som kom og gikk, fulgte med på om de var til stede, eller spurte etter mobiltelefonnummeret til foreldrene da de gikk.

VG:s terninger viser 2 prikker


Hotellet var også det eneste som tillot voksne gjester å bruke idrettsbanen samtidig som barneklubben hadde aktiviteter der. Her sparket voksne fotball med ølflasker i hendene, mens barna lekte.

Andre Kreta-hoteller:
Star Tour:Stort aktivitetstilbud for alle aldersgrupper
Solia:Minst tilbud til barna
Ving:Full fart og stormende jubel

* VG tester Kretas barneklubber

I tillegg er et felles tilbud for barn fra 4 til 12 år et nesten umulig utgangspunkt. Særlig når lederne ikke snakker samme språk som noen av barna.

Hotellet: Charteroperatøren Apollo har ikke egne barneklubber. Men dette er et av mange Apollo-hoteller nsom driver barneklubb i egen regi. Vi valgte dette hotellet fordi Apollo beskrev det som som «perfekt for barnefamilier» på sin nettside. Men like etter at VG hadde vært der, ble denne setningen fjernet fra hotellomtalen på nettet.

Leserne diskuterer:Blitt dyrere på Kreta?

Både i Apollos sommerkatalog, og på nettsiden, ble det opplyst at hotellet hadde barneklubb med engelsk personale før vi dro. Men like etter at VG hadde testet hotellet, fjernet Apollo også denne informasjonen fjernet fra nettsiden. Likevel er det fremdeles barneklubb der. Da vi besøkte hotellet i begynnelsen av august, var de fleste gjestene nederlandske ungdommer på tur for å feste i party-byen Hersonissos.

Barneklubben: Mini Club har åpent seks dager i uken fra 10.00 til 13.00 og fra 15.00 til 18.00. Felles tilbud for barn fra 4 til 12 år. Gratis, ingen forhåndspåmelding.

Les også:Her er Kretas lillebror

Base i et «sopphus» i nærheten av hotellets lekeplass. Har også aktiviteter i barnebassenget og på hotellets idrettsplass.

Ledes av to nederlandske jenter som også snakker engelsk.

DRÅLIG KOMBINASJON: Barna leker med vann på idrettsplassen. De nederlandske ungdommene leker med fotball, og drikker øl. Foto: Terje Bringedal

Glimt fra Mini Club:
* Når det står «tegn ditt favorittdyr» på programmet, sitter Lukas alene i klubbhuset en time og tegner tigre.

* Når han er lei av å tegne, dukker det opp to andre barn som snakker et annet språk. Da går Lukas ut på lekeplassen. Ingen av lederne registrer at han går.

* Senere blir det vannleker. Bowling i bassengkanten, og stafett som går ut på å fylle bøtter med vann, ved hjelp av en spade. Lukas deltar pliktskyldigst, sammen med syv-åtte andre barn, men spør stadig «Må jeg være med på dette lenger nå?»

* En ettermiddag er det vannkamp på idrettsbanen. Heldigvis blir ingen barn truffet av fotballene som en gjeng nederlandske ungdommer skyter rundt, mens noen av dem har ølflasker i hånden.

Barneaktiviteter for øvrig: -Minidisco en time seks kvelder i uken. Mens vi var på hotellet varierte deltakelsen foran scenen fra to til fem barn.

Bra for barn på hotellet:
- Lekeplassen. Klatrestativ med stiger, sklier og rør som er morsomme å gjemme seg inni.
- Buffetrestauranten har en liten avdeling med lekeapparater. Der lekte Lukas med russiske og israelske barn mens foreldrene brukte lang tid på maten. Av de fire hotellbuffetene vi prøvde, hadde denne best mat.
- En liten del av den tilhørende Star Beach Water park på den andre siden av gaten, er bra for barnTil høyre for hovedinngangen er det et område med bassenger sklier og leker for de yngste gjestene.

Minus:
- I partybyen Hersonissos starter festen tidlig om kvelden. To kvelder i uka er det fest i vannparken rett over gaten. Da blir middagen på den ellers så stilfulle hotellrestauranten forstyrret av så høy musikk at det er vanskelig å høre hva de andre rundt bordet sier.

Lukas sier:

- Jeg liker lekeplassen. Men hva er den dunkingen? (Svar: Musikken fra ungdomspartyet i vannparken.)

APOLLO SIER:
- Vi slettet opplysningene på nettet om at det var barneklubb på hotellet fordi vi fikk tilbakemeldinger fra gjestene om at den fungerte svært dårlig. Da ville vi ikke skape forventninger om at det var barneklubb der.

Vi tok også vekk opplysningen om at hotellet var perfekt for barnefamilier, etter at vi oppdaget at et nederlandsk reiseselskap markedsførte dette mot ungdom. Vi har også slettet opplysningen om at badeparken er gratis for hotellets gjester, etter at vi oppdaget at den er gratis for alle.

Hvis hotellene har barneklubber i egen regi opplyser vi om det. Stort sett fungerer det greit, men det gjorde det ikke her, og det beklager vi, sier informasjonssjef Helen Begby.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder