POPULÆRE SHOW: Da VG testet barneklubber på Kreta i fjor danset barna ivrig til kveldsunderholdningen hos VING. Selskapet kom også best ut av testen. Nå lover Solia og Star Tour å skjerpe seg mens Apollo har slettet tilbudet helt.

Nå blir charterferien bedre for barna

Charterselskaper lover bedre tilbud i barneklubber etter VG-test.

Solia måtte nøye seg med en treer da VG testet barneklubber på Kreta i fjor. Nå tar de grep for å nærme seg barneklubb-kvaliteten hos konkurrentene Star Tour og Ving.

Les også:VG tester Kretas barneklubber

Også Star Tour, som fikk en solid femmer i testen, har gjort tiltak for å bli enda bedre etter at VGs besøkte hotellet.

Hellas-guide:Slik kommer du dit

I august 2008 hadde vi med oss en femåring til noen av de beste familiehotellene til Ving, Star Tour, Solia og Apollo på Kreta. Det var stor variasjon i barneklubb-tilbudet til de yngste gjestene.

Alene med barna

Noe av det som trakk terningverdien ned i «Happyklubben» til Solia, var at lederne i hovedsak var alene med barnegruppen. Det gjorde at det kunne oppstå problemer når et barn skulle på toalettet, eller fikk akutt lengsel etter foreldrene.

Les også:Hellas for småbarnsfamilier

En annen ting som gjorde det nesten umulig for lederne i Happyklubben å gi et fullgodt tilbud, var at de kun var vanlige guider som gikk i turnus. De ledet barneklubben den ene dagen, holdt velkomstmøter den andre, og ledet bussutflukter den tredje.

Reisespørsmål?Spør reisepanelet

Men det blir det forandring på nå, ifølge Solia-sjef Gunder Moe.

- I vinter har vi spesialrekruttert ti personer som kun skal jobbe med barn på våre hoteller. Alle har utdannelse eller erfaring i å jobbe med barn fra før, og nå har de i tillegg fått opplæring hos oss.

Alltid to

På hvert av hotellene som har Happyklubb blir det nå to ledere som kun skal fokusere på klubben og aktiviteter for barna. Og når det er Happyklubb-aktiviteter vil det alltid være to ledere med, forsikrer Moe.

Reisebrev:Fortell oss om din reise

I fjorårets barneklubbtest ble Solia også kritisert for at tilbud var tynt, sammenlignet med de andre charterselskapene. Men fra kommende sesong blir aktivitetstilbudet sterkt utvidet.

Bedre hos Star Tour

Star Tour har hatt et stort aktivitetstilbud til barn i mange år. Men Bamseklubben deres ble likevel slått på målstreken av Ving i testen, blant annet på grunn av kveldsunderholdningen.

Hos Ving danset barna ivrig til «De tre bjørnenes» musikalske show, mens mange datt av lasset hos Star Tour, da Bamse og hans venner snakket norsk, svensk, dansk, finsk og engelsk på scenen.

- Men til sommeren har vi et splitter nytt Bamseshow, denne gang med mer musikk og mindre prat. Tror det blir veldig bra, sier informasjonsrådgiver Elisabet Larsen-Vonstett i Startour.

Slettet hos Apollo

Apollo har aldri hatt ambisjoner om å tilby egne barneklubber. Men hvis hotellene deres har barneklubber i egen regi, pleier de å opplyse om det i katalogen.Vi testet et Apollo-hotell som hadde egen barneklubb på Kreta, og det fikk terningkast to. Men etter at VG var der, strøk Apollo opplysningen om at det var barneklubb på dette hotellet fra nettsiden, fordi de ikke ville selge inn et produkt med dårlig kvalitet til kundene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder