FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Historisk storm lammer New York

Av Veslemøy Eineteig Christiansen09.02.13 01:40 | Oppdatert: 31.03.16 12:57

Del saken på:

Meteorologer advarer mot stormen de mener vil ha enorme proporsjoner. Samtidig er alle flygninger til og fra New York stanset som følge av stormen som er i vente.

Alle flygninger til og fra New York kansellert

Advarer folk mot å kjøre bil

Flyplassene LaGuardia og Newark stengte fredag ettermiddag. Lørdag morgen er flyplassene delvis åpne, men mange og de fleste flyselskap har kansellert sine flyavganger på grunn av uværet. Per lørdag formiddag har mer enn 5300 flygninger blitt kansellert, skriver nyhetsbyrået AP.

Er du i området og har bilder eller video?
Tips oss!

Historisk kraftig vinterstorm

Stormen som er på vei mot New York og New England i det nordøstlige USA tegner til å bli en historisk kraftig vinterstorm.

Ifølge Sky News har den nordøstlige delen av USA allerede fått kjenne på det meteorologer betegner som en episk vinterstorm, som har tatt med seg store mengder snø og kraftig vind.

Tidlig lørdag har det falt 60 centimenter med snø over sentrale deler av Connecticut, og mer enn 40 centimenter dekker deler av Mansfield, Massachusetts. Tusenvis av fly er kansellert over hele USA.

Så langt er over 600.000 husstander uten strøm i Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York og New Jersey, melder NBC News på sin Twitter-konto.

Truer med fengsel

I Massachusetts har myndighetene lagt ned forbud mot all bilkjøring. Guvernør Deval Patrick truer med opp til ett års fengsel for dem som trosser forbudet. Ap skriver at dette antas å være byens første kjøreforbud siden stormen i 1978.

I fem delstater er det erklært unntakstilstand i påvente av stormen, som ser ut til særlig å ramme Boston hardt. Der ventes det godt over en halv meter snø i kombinasjon med kraftig vind.

Canada har også fått kjenne på uværet, og dårlige kjøreforhold på veiene har ført til tre dødsfall.

Stormen ventes å nå sitt klimaks i løpet av natt til lørdag og ikke gi seg før utpå dagen lørdag.