FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Hotellnatt for 160 kroner i nye designrom

Av Dag Fonbæk 05.04.12 15:52 | Oppdatert: 10.04.12 15:10

Del saken på:

KØBENHAVN(VG) Hva sies til en seng for 160 kroner natten, på et nytt designhostel midt i København?

Slik bor du billig og bra i København

Både backpackere, par på weekendtur og prisbevisste forretningsfolk har fått øynene opp for Københavns nye, freshe billighoteller.

Før - en dyr og kjedelig hotellby med mange gamle, slitne hoteller. Nå - en av Europas mest spennende byer å overnatte i.

Og det beste av alt: Danskene tenker design og komfort - selv om hotellene vender seg mot budsjettreisende på sparebluss.

Eksempelvis har byens største hotelleier Arp-Hansen Hotelgroup - med blant annet Phoenix, The Square og Nyhavn 71 i porteføljen - hyret inn Kim Utzon til å designe sitt nye budsjetthotell Wakeup Copenhagen på Kalvebod Brygge nede ved Tivoli.

Midt i sentrum

Friskt, lyst og trivelig - med rompriser ned i 400 kroner natten, midt i sentrum!

- Vi har «stjålet» gjester fra byens 4- og 5-stjerners hoteller. Her bor backpackere og ektepar side om side med forretningsfolk, som vil ha en billig seng for natten og en kjapp kaffe idet de stikker tidlig av gårde på morgenen, forteller en stolt hotelldirektør Lars Pallisgaard til VG.

Ekspress-utsjekk

De fleste bestiller online - og i resepsjonen har designhotellet tre automater for ekspress-utsjekk pluss morgenmat-restaurant for dem som vil legge 60 kroner ekstra i potten.

Wakeup er coolt og moderne - som nye Generator Hostel i Adelgade, tett på Kongens Nytorv.

Ombygd boligblokk

I en boligblokk med designleiligheter som aldri ble solgt, har Generator-kjeden med ungdomsherberger i blant annet London, Berlin og Dublin, åpnet sin første Skandianvaia-filial.

Ingenting tyder på at vi er på vei inn i et hostell: Resepsjonen har Phillippe Starck-lamper og kostbare designstoler fra husets forrige liv.

Rosa pikeværelser

Københavns Generator har 662 senger - fra enkle twin-rom til rosa pikeværelser og flersengsrom med plass til opptil åtte.

Prisene starter på 160 kroner sengen pr. natt - om du deler værelse med andre - inkludert gratis Wi-Fi, sengetøy og håndkle.

- 8-mannsrommene er alltid fullbooket. Mange ønsker å bo billig, og gjør ingenting av å dele værelse med andre, sier hostellsjef Lars Grambo til VG.

Dobbeltrommene med eget bad koster 550 kroner natten.

- Hvem er gjestene deres?

- For det meste unge mennesker. Det er dem vi primært henvender oss til med store fellesrom, Københavns lengste bardisk, karaokehjørne, stort uteareale og TV-skjermer for fotball osv, sier Grambo - stolt over Generators vektlegging av frisk dansk design:

- I blodet...

- At danskene klarer å gi en smak av godt design, selv i budsjett-hotellklassen, bekrefter vel bare at de rett og slett har godt design i blodet, sier Danmarks turistsjef i Norge, Vidar Mørch til VG.

CABINN-kjeden, med i alt 3500 senger, har nå fire lavprishoteller i København - alle med umiskjennelig maritimt preg med lugaraktige romløsninger, runde vinduer og balkonger formet som skipsbauger.

Samme priser året rundt

Så fikk da også gründeren Niels Fennet ideen til lavpris-hotellmodellen sin fra «danskebåten».

Prisene for et enkeltværelse begynner på 495 kroner natten. Bor flere sammen blir det billigere.

Prisene er de samme året rundt. På CABINN er det ikke noe som heter lavsesong og høysesong.

- Før var det mest unge ryggsekkreisende som bodde hos oss. De senere årene har vi fått flere «vanlige» turister, til og med forretningsfolk, forteller hotellmanager Mattias Thorsteinsson på CABINN City i Michellsgade, tett på Carlsbergs Glypotek.

Flere billig-tips

Selv om København har ry for å være en dyr by, er den på de unges radar. «Køben» oppfattes som hip - og her er noen flere billig-tips til deg som vil gjøre Kongens By på budsjett-vis:

Kommer du til København med fly så koster Metroen inn til sentrum 36 kroner (tar 14 minutter).

Skaff deg København-kortet som gir fri transport med buss, tog og metro + fri adgang til mer enn 65 museer og attraksjoner. Kortet gir også rabatter på restauranter, billeie etc. 24-timerskort koster 229 kroner, 72-timerskort kr. 459.

Mange museer har gratis adgang, i det minste en dag i uken. Sjekk museums-programmet her.

For privat-inkvartering, besøk Turistinformasjonen på Vesterbrogade, rett over gaten for Tivoli.

Spis rimelig sammen med de innfødte:

Lei sykkel! København er svært godt tilrettelagt for syklister. En fin måte å se byen på.

Kanalbåtene tar deg rundt i byen.

Handle billig i outlet.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!