FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Endelig vinter! Her kan du stå på ski

Av Mona Langset05.09.12 13:16 | Oppdatert: 05.09.12 14:48

Del saken på:

(VG Nett) Venter du på vinteren? I Alpene har det kommet mye nysnø allerede. Også på norske fjelltopper har det lagt seg litt hvitt.

- Sist helg fikk det Sveitsiske skianlegget Saas Fee hele 45 centimeter nysnø på toppen, forteller Torkel Karoliussen i Skiinfo.no.

Over hele Alpene rapporteres det om hvite topper, og flere av anleggene som tilbyr skikjøring på isbre har fått bedre snøforhold etter snøfallet sist uke.

Saas Fee åpnet sin ti måneders lange skisesong midt i juli, og melder nå om en snødybde på 125 cm på 3600 meter. Her er parken og fem løyper åpne i breområdet.

I naboanlegget Zermatt er det mulig å kjøre ski og snowboard hele året. Der rapporteres det om 80 centimeters snødybde på 2900 meters høyde nå, og fem åpne løyper på totalt 18 kilometer.

Et annet helårsåpent anlegg i Alpene, er Hintertux i Zillertal. Her meldes det om en snødybde på 65 centimeter og 22 åpne løyper. Parken på Hintertux-breen har tatt sommerferie, men åpner på nytt femte oktober.

- Mitt beste tips for den som vil hive seg på flyet akkurat nå er å dra til Saas Fee. Om du ikke får en ny pudderalarm mens du er der så har de som oftest den beste parken på denne tiden av året, sier Karoliussen.

Norsk snø
Men også i Norge er det vinterhvitt enkelte steder. Torkel Karoliussen satser på å få sesongens første norske skitur før oktober, sannsynligvis i Jotunheimen.

Sommerskisenteret i Stryn har stengt for sesongen, og Folgefonna har siste dag med åpen heis i morgen. Men der er det mer enn nok snø, så den som orker å tråkke opp har stor boltreplass i bakken.

Galdhøpiggen Sommerskisenter ved Juvasshytta skal holde åpent hver helg ut oktober.

De ivrigste toppturentusiastene kan også starte sesongen nå, for eksempel fra toppen av Trollstigen.

Her er Skiinfos liste over de største anleggene i Alpene som har åpent på denne tiden av året.

Åpent nå:
* Saas Fee, Sveits: (Juli 2012 - mai 2013)
* Cervinia, Italia: Åpent til og med 29. sept. Gjenåpner helgene 13/10-14/10. og 20/10- 21/10, samt hver dag fra 27. oktober
* Zermatt, Sveits (Åpent hele året)
* Hintertux, Østerrike (Åpent hele året)

Åpner snart:
* Sölden, Østerrike (Åpner 7. september)
* Pitztal Gletscher, Østerrike (Åpner 15. september)
* Kaunertaler Gletscher, Østerrike (Åpner 15. september)
* Ski Tignes, Frankrike (Åpner 29. september)
* Les Deux Alpes, Frankrike (Åpner 27. oktober)