FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Norwegian brukte 15 timer på København-planleggingen

Av Elisabeth Breien Ellingsen29.10.08 17:16 | Oppdatert: 29.10.08 19:06

Del saken på:

(VG Nett) Da meldingen om at Sterling var konkurs kom klokken 2 i natt, begynte Norwegian-sjef Bjørn Kjos umiddelbart å jobbe.

På en pressekonferanse i København klokken 17 onsdag sa Norwegian-direktør Bjørn Kjos at Norwegian tar over 11 av Sterlings ruter fra København. 15 timer tidligere hadde han ingen anelse om at Norwegians nest største base skulle ligge i København.

Les også:Sterling solgte billetter til det siste

På pressekonferansen fortalte Bjørn Kjos sa at Norwegian kastet seg rundt da meldingen om Sterling-konkursen kom klokken 2 natt til onsdag. Allerede klokken 3 var selskapet i gang med å jobbe for å hjelpe Sterlings strandede passasjerer, og klokken 5 hadde de oversikt over hvor mange fly de kunne sette inn.

- Klokken 5 i dag tidlig visste vi hvor mange fly vi kunne sette opp. Vi har hatt en del kontakter med leasingselskaper rundt omkring, sa Kjos.

Islandsk turoperatør:- Dette er virkelig trist

Først ved 12-tiden kom ideen om å opprette en base i København. Klokken 14.20 satte Bjørn Kjos og hans medarbeidere seg på flyet til København, og klokken 17 ble planene offentliggjort.

Allerede 6. november starter de første flyvningene fra København.

Overrasket

Kjos sier at han ikke hadde noen ide om at Sterling ville gå konkurs.

- Hvis du hadde spurt meg klokken fem på to i natt, så hadde jeg ikke visst noe. Vi hadde håpet i det lengste at Sterling ville greie seg, og at de ville få nye eiere, sa han.

Les også:Feriedrømmen brast etter syv måneders sparing

- Norwegian beklager at Sterling er konkurs og føler med de mange ansatte og passasjerer som er berørt av denne. Sterling har hatt en viktig rolle i lavprismarkedet ut fra København og vi ønsker å bidra videre. Norwegian blir nå den nye lavprisaktøren ut fra Danmark, sa Kjos.

11 ruter

Flyvningene starter opp 6. november med to fly stasjonert i København. De nye rutene er København-Aalborg, Stockholm, Oslo, Alicante, Malaga og Nice.

Ifølge Kjos skal Norwegian overta de avgangs- og ankomsttidene som Sterling har i København. I tillegg til innenrikstrafikken i Danmark, vil Norwegian ta over noen av Sterlings ruter til utlandet.

København vil bli den største Norwegian-basen utenfor Norge.

Trenger 300 ansatte

Kjos sa at selskapet vil sette opp en base på 8 - 10 fly i København innen mai 2009. Planene er at Sterling skal fly fra København til London, Amsterdam, Roma, Krakow, Praha, Barcelona og Pisa.

Norwegian trenger 300 ansatte til satsingen i København.

- Det er mange kvalifiserte folk i Sterling, og de er velkomne til å søke jobb i Norwegian, sa Kjos.

Har du kjøpt Sterling-billett?Dette bør du vite!

I en pressemelding fra Sterling heter det at konkursboet ikke har noen avtale med Norwegian om at det norske selskapet skal ta over rutene, melder Danmarks Radio.

Kjos bekreftet at Norwegian ikke har noen avtale med konkursboet.

- Vi har ingen avtale med konkursboet etter Sterling, sa Kjos.

Tidligere onsdag ettermiddag meldte flere medier at Norwegian hadde planer om å overta deler av Sterlings konkursbo. Det er ikke riktig, ifølge Kjos.

Gode resultater

Han sier at det er et stort løft å sette opp en ny base, men er sikker på at Norwegian vil klare det.

- Vårt sterke resultat for 3. kvartal viser at vår forretningsmodell er bærekraftig også i tøffe tider, og med en egenkapital på over en milliard norske kroner er vi godt rustet for en økning i Danmark, sa Kjos.

Les også:Sterling-ansatte skulle hatt lønn i morgen

Norwegian tilbyr folk som skulle reist med Sterling fram til 9. november i år, halv pris på billetter.

Samme dag som etableringen i Danmark ble kjent, startet Norwegian flyginger på en nyetablert rute mellom København og Arlanda ved Stockholm.