FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Reisemål: ARGENTINA: ...men tangoen var ikke død

24.01.04 22:30 | Oppdatert: 24.01.04 22:41

Del saken på:

BUENOS AIRES (VG) Den argentinske økonomien ligger kanskje nede med brukket rygg, men den sensuelle tangoen lever fortsatt i beste velgående.

Men det varer nok ikke lenge.

- Det kommer stadig flere turister hit. Antallet øker hver måned, forteller Romina Rendo i turistinformasjonen i Buenos Aires.

En av dem som smir mens jernet er varmt og pesoen billig, er Sverre Jacobsen (29) fra Oslo.

- Det er gylne tider å dra hit nå, smiler han over en bedre biffmiddag på et av Buenos Aires' mange fine biffhus.

- Argentina er et land jeg har hatt lyst til å besøke lenge, men tidligere har det vært veldig dyrt.

Men det er ikke tilfelle nå. For hva sier du til en enorm, saftig biff til en norsk 20-kroning. Eller kanskje du runder 100-lappen for en middag for to med alt tilbehør og en god flaske rødvin...

Og det er ikke bare god mat og drikke som er på billigsalg i «Sør-Amerikas Paris». Sverre betaler for eksempel bare 30 kroner natten på et helt greit hostell i «kunstnerbydelen» San Telmo.

Tango i San Telmo

Den stilige, men noe slitte bydelen tiltrekker seg mange turister, spesielt i helgene, da det er et digert marked på Plaza Dorrego.

Midt mellom antikviteter, cervezas og gatemusikanter dukker plutselig en enorm folkemengde og heftige tangorytmer opp. Med rake rygger, hatt på snei og kjole med lang splitt viser et ungt argentinsk par imponerte turister hvordan tangoen virkelig skal danses.

Og det er mange argentinere som vet hvordan. Det mest kjente tangoshowet foregår hver kveld på Bar Sur i San Telmo, men også i gågatene i sentrum og på fortausrestauranter i La Boca er det nok av elegante par som viser fram eminent rytmesans og lange legger. Vil du prøve deg selv, er det også flere steder som tilbyr tangokurs.

La Boca er den fattige bydelen i Buenos Aires, og også det eneste stedet det advares mot å ferdes i på nattetid. 13 millioners-byen skal ellers være trygg.

Fargerikt strøk

Det skal også La Boca være på dagtid, og da er den absolutt verdt et besøk, spesielt et svært fargerikt strøk i havneområdet. Italienerne som en gang i tiden bosatte seg der, malte husene sine med ulik restmaling etter båtene, og tradisjonen med forskjellige knallfarger lever fortsatt i dag.

La Boca er også hjemstedet til Maradonas gamle fotballag, Boca Juniors. Og for fotballinteresserte turister er en kamp med Boca et absolutt «must». Stadionet tar 40000 tilskuere, og på kampdagene fylles gatene opp av horder av fanatiske tilhengere.

Lange netter

Men det er ikke bare fotballtilhengerne som er ville i Buenos Aires. Byen er også beryktet for sitt sinnssyke natteliv.

Mens partyløver i Norge må stille seg i taxikø i 03-tiden, har argentinerne så vidt begynt å gå ut på den tiden. Som regel går de på bar etter midnatt en gang, på disko i 02-03-tiden og holder det gående til langt utpå morgenkvisten.

Den kraftige devalueringen av pesoen har virket inn på argentinernes liv:

Landet har en arbeidsledighet på 18 prosent og en tredjedel av befolkningen under fattigdomsgrensen.

- Tidligere reiste vi til andre land. Til Brasil, USA og Europa. Nå er det over. I stedet kommer andre folk hit, forteller Romina Rendo i turistinformasjonen.