FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Fakta Vietnam

12.11.06 16:00

Del saken på:

Reise: Enklest er det å kjøpe en billig flybillett til Bangkok, og bestille billett til Hanoi eller Ho Chi Minh-byen derfra. De fleste flyr til en av disse byene og reiser landet på langs med buss og tog, før de flyr tilbake fra den andre byen.
Beregn to til fire uker på å komme deg fra nord til sør i behagelig tempo.
For å komme til Hoi An tar du fly, buss eller tog til Danang, som ligger tre kvarters taxitur unna. Taxituren fra Danang bør koste 10-12 dollar (men her må du prute selv!)
Pris: Buss er den billigste måten å reise rundt i Vietnam på, men tog er mer behagelig. Det går daglig tog og busser mellom Hanoi og Ho Chi Minh-byen. Både buss- og togbilletter kan bestilles på mange hoteller mot en liten ekstraavgift.
Best tidspunkt: Man kan reise til Vietnam hele året, men to årlige monsuner gjør at man ikke er garantert godt vær i hele landet. I vintermånedene er det tørt og varmt i sør, og kjøligere, med tidvis regn, i nord. I fjellene kan det være kaldt hele året.
Sikkerhet: Vietnam er et trygt land å reise i, så lenge man tar vanlige forholdsregler.
Overnatting: Prisene er lave. Et billig dobbeltrom får du fra seks-syv dollar, høyere standard fra 13-15 dollar og oppover. En middag for to personer med drikke koster fra 35 kroner.
Få også med: Hoi An har mer enn shopping å by på. Lei en sykkel (fem-ti kroner for en dag) og tråkk de fire kilometerne ut til stranda, ta en avslappende tur i båt på elven, eller sett av en formiddag til å få med deg de mange spesielle husene og den japanske broen i gamlebyen.
Uteliv: Ikke spar all energien til nattelivet, de fleste utestedene stenger klokken 23.00.
Men det er flust av gode restauranter. Prøv Hoi An-spesialiteter på Miss Ly Cafeteria 22 (22 Nguyen Hue), og topp det hele med de overveldende kakene på Cargo Club (107 Nguyen Thai Hoc).