FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Dansk UD advarer mot å reise til Nepal

Av Tom Berby19.01.06 11:38 | Oppdatert: 19.01.06 14:17

Del saken på:

Den danske utenrikstjenesten gir Nepal «rødt kort» og advarer på det sterkeste mot å reise til landet. Norsk UD ser foreløpig ingen grunn til å advare mot å reise til det plagede landet.

Men norsk UD gir ikke nye reiseråd

Dette på tross av at urolighetene i landet øker. Lørdag forrige uke ble 12 politifolk drept av opprørerne i landet.

I dag (torsdag) dominerer politiet gatene i Hovedstaden Kathmandu der sju politiske partier har varslet en demonstrasjon mot det skandaliserte kongedømmet i landet. Minst 50 politikere og studentaktivister er arrestert i løpet av dagen, melder Reuters.

Følg med på UDs sider om Nepal

Det danske Udenrigsministeriet har lenge advart mot «alt annet enn nødvendige reiser» til Nepal, spesielt i området rundt Kathmandu, etter at opprørerne i landet hadde varselet at våpenhvilen fra september gikk ut. Denne uke skjerpet dansk UD sine advarsler, etter at det ble innført portforbud i Kathmandu og en rekke andre byer om natten.

Skjerpet advarsel

Torsdag skjerpet det danske ministeriet sine advarsler mot å reise til landet i Himalaya, på bakgrunn av at de anser risikoen for at den væpnete konflikten i landet trappes opp er betydelig.

Det understrekes at Kathmandudalen, der de fleste turister normalt oppholder seg kan blive mål for voldelige scener. Også populære turistruter i Annapurna- og Everest-områdene erklæres av dansk UD som farlige. Trekking på egen hånd advares det mot på det sterkeste.

12.500 døde

Stemningen i landet er spent. Minst 12.500 mennesker har dødd i den snart ti år lange konflikten i fjellandet. Maoistopprørerne slåss for å styrte landets kongedømme og opprette et kommunistregime i Nepal.

Det ventes at stemningen i landet vil være preget av stadig sterkere spenninger fram mot by- og kommunevalget som skal avholdes i landet 8. februar.