FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Ber reiseselskaper opplyse om terroradvarsler

25.07.05 12:13 | Oppdatert: 25.07.05 17:08

Del saken på:

Reisearrangørene bør konsekvent gjøre sine kunder oppmerksomme på eventuelle terroradvarsler før de lar dem bestille reiser, mener det danske utenriksdepartementet.

- Jeg mener bestemt at det vil være en god idé at reisearrangørene orienterer kundene sine om dette. Fra vår side er det ment som en service at vi legger fram de opplysningene vi sitter inne med om sikkerhetssituasjonen. De reisende kan dermed få et best mulig grunnlag for sin beslutning om de vil reise eller ikke, sier Wolffhechel.

Natt til lørdag ble minst 64 mennesker drept og 200 såret da flere bomber eksploderte i feriebyen Sharm el-Sheikh i Egypt. Da hadde det danske utenriksdepartementet allerede i lengre tid advart om terrorfaren i Egypt i sin europeiske reiseveiledning.

- Allikevel har reisearrangørene kommet fram til at det er riktig å selge et stort antall reiser til landet. Dessverre har det nå vist seg at faren var reell, skriver dansk UD på sin hjemmeside.

Salgsdirektør Stig Elling i Danmarks største reiseselskap Star Tour frykter at en slik praksis som UD etterlyser, kan ødelegge hele reiselivsbransjen.

- Terror kan slå til overalt, og skal vi begynne med å informere kundene om at de ikke bør reise til steder som utenriksdepartementet advarer mot, kan vi mer eller mindre legge ned charterbransjen, sier Elling.