FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Maldivene: Bo i en luksusleilighet under vann

Av Mona Langset27.11.18 16:56 | Oppdatert: 28.11.18 22:59

Del saken på:

Når du ligger i sengen og stirrer i taket kan du se undersiden av fiskestimen som svømmer over deg.

Deler av luksuslodgen «Muraka» på øya Rangali på Maldivene, er som et omvendt akvarium. Her er det menneskene som befinner seg inni en glassbeholder mens fiskene svømmer fritt på utsiden.

Når du står på badet og pusser tennene, ser du ikke ditt eget ansikt i speilet over vasken. Der kan du se rett inn i ansiktet på en fisk.

Luksuslodgen som har fått navnet «Muraka», er en del av Conrad Hotels & Resorts på øya Rangali. Da den åpnet tidligere i november, sa sjefarkitekt Ahmed Saleem i en pressemelding at ferdigstillelsen var hans livst største prestasjon.

– Etter flere år er jeg og teamet mitt stolte av offisielt å presentere Muraka-residensen og de tilhørende Maldiviske opplevelsene til reisende som ønsker det ekstraordinære, sa han.

Det ekstraordinære inkluderer ikke bare luksuriøse omgivelser. Gjestene får også sin egen butler som står til tjeneste døgnet rundt, og skal kunne oppfylle alle ønsker uansett hva det skulle være, fra behov for privatliv, til eksklusive kulinariske opplevelser, eller eventyr innen kultur og natur.

Noen av de kulinariske opplevelsene kan gjestene få på restauranten Ithaa Undersea, som det samme selskapet – Conrad Maldives Rangali Island – står bak. Her serveres eksklusive fiskeretter på tallerkenen mens levende fisk svømmer på utsiden av glassveggene.

Skulle noen få tilløp til klaustrofobi, er det bare å ta en tur opp i etasjene over. Hotellet og restauranten har rom både over og under vann. Terrassene er selvsagt over vannoverflaten.

Et ekte dykkereventyr

Selv om Conrad Maldives Rangali Island markedsfører dette som banebrytende og først av sitt slag, er de ikke først ute med ideen om å sove under vann. Allerede i 2002 sjekket VG reise inn på Jules Undersea Lodge i Florida, der vi måtte ta på oss dykkerutstyr og svømme ut til hotellrommet som lå på syv meters dyp utenfor kysten av Key Largo.

Det var riktig nok ikke så mye luksus, men desto mer eventyr. Resepsjonisten dykket sammen med gjestene, og fraktet bagasje og mat i en vanntett koffert.

Inngangen var på undersiden av konstruksjonen, og det første vi måtte gjøre da vi sjekket inn var å skylle våtdrakten i ferskvannsdusjen og henge den opp.

Undervannslodgen hadde tidligere vært en undersjøisk forskningsstasjon. Nå var den gjort om til et overnattingssted under vann.

Se flere bilder fra Jules Undersea Lodge her:

Jules Underses Lodge er fortsatt et overnattingssted under vann, men etter at VG var der for 16 år siden, er stedet bygget om og tilsynelatende blitt mer komfortabelt, ser vi på nettsiden. Men man må fremdeles ta på seg dykkerutstyr og svømme ned til syv meter for å komme inn.

Tørrskodd

Undervannslodgen på Maldivene kan du gå tørrskodd til, på en brygge ut til inngangspartiet som ligger over havoverflaten.

På Europas første undervannsrestaurant, som åpner i 2019, vil det også bli mulig å gå tørrskodd inn, via den delen som ligger over vann. Godt.no har tidligere skrevet om Restaurant Under som er tegnet av Snøhetta, og vil bli en del av Lindesnes havhotell. I spisesalen vil gjestene sitte fem og en halv meter under havoverflaten.

Vil du heller drikke for å gjøre deg fortjent til vinen, kan en tur til Kroatia være tingen: VG Reise skrev i fjor om at det der finnes en undervannsvinkjeller hvor gjestene kan dykke ned for å få et innblikk i prosessen. Når flaskene blir hentet opp fra havets bunn, er de dekket av skjell og koraller.

Og hvis du lurte: I Dubai har de allerede undervannssuiter på hotellet The Palm.

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan det bli repostet av oss.