FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Norwegian kåret til «grønneste» flyselskap

Av Malene Emilie Rustad13.09.18 11:27 | Oppdatert: 13.09.18 13:02

Del saken på:

Norwegian seiler igjen til topps i en ny internasjonal rapport over verdens mest drivstoffeffektive flyselskaper.

For tredje gang kårer det internasjonale miljøinstituttet The international Council on Clean Transportation (ICCT) Norwegian til det «grønneste» selskapet som flyr transatlantiske ruter.

ICCT har analysert drivstoff-forbruket til de 20 største flyselskapene som flyr mellom Europa og USA. På listen finner vi også KLM, Icelandair og Lufthansa.

Nye fly

Norwegian skiller seg ut med et drivstoffbruk på 44 passasjerkilometer per liter. På andreplass ligger WOW air med 39, og på tredjeplass ligger SWISS med 37.

Analysen ble tidligere gjennomført i 2014 og 2017. Norwegian har de beste resultatene på alle de gjennomførte analysene.

– Norwegian har en av de nyeste flyflåtene i verden, og har redusert utslippene med 30 prosent per passasjerkilometer siden 2008. Både flykroppen og interiøret er laget av lettere materialer på nye fly, noe som bidrar til mindre drivstofforbruk, sier kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen.

Han mener kåringen viser at det viktigste tiltaket et flyselskap kan gjøre i dag og flere år fremover er å investere i nye fly.

Bedre for miljøet?

Christoffer Rignes Klyve, nestleder for Fremtiden i våre hender, har tidligere uttalt til VG at flyselskapenes forbedringer er bra for miljøet, men at den totale reduksjonen blir spist opp av den økte trafikken de legger opp til.

– Flyselskapene sparer masse penger på å kutte ned på drivstoffkostnadene. Det er jo bra for miljøet, men jeg er ikke så veldig imponert over det. Hvis vi ser på CO2-kompensasjonen, så koster det lite for flyselskapene, sa Klyve den gang.

Les saken her.