FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Luksusopplevelser på budsjett

Av Annika Goldhammer 31.01.18 08:38 | Oppdatert: 23.04.18 11:15

Del saken på:

Slik kan du nyte femstjerners luksus uten å sjekke inn.

Femstjerners hotelluksus behøver ikke være synonymt med en femsifret regning. VG reise tipser om hvordan du kan oppleve glamouren på noen av verdens beste hoteller uten å sjekke inn.

En enkel måte å sette gullkanten på ferien er å ta inn på luksushotell uten å sjekke inn. De fleste lokker gjerne med en lang liste av fasiliteter, for eksempel gourmetrestauranter, bortgjemte takbarer og deilige spaavdelinger. Det er ikke alltid disse er åpne for eksterne gjester, men det skader ikke å spørre. Ofte tilbys det dagspass til bassengområdet og spa-avdelingen, eller så er det helt gratis.

Å utnytte luksusen hotellene tilbyr er en smart strategi for deg som vil imponere med Instagram-bilder fra luksushotellets bassengkant – før du vender tilbake til ditt budsjettvennlige hotell.

Her er fem måter å oppleve verdens luksushoteller på.

Drink på Burj Al Arab i Dubai

Dette hotellet er et av verdens mest luksuriøse hoteller. Et rom her inkluderer blant annet privat butler og koster rundt 10.000 kroner natten. Heldigvis trenger du ikke å sjekke inn her for å oppleve den overdådige luksusen.

Det mer lommebok-vennlige alternativet er å ta heisen til 27. etasje til hotellets «skybar».

Her venter en storslagen utsikt over den arabiske Golfen – eller Persiabukten, og Dubai’s stadig forandrede skyline. På ettermiddagen serveres det te og på kvelden mikses drinker med navn som Burj Royale og Dubai Dream.

Det som trekker ned er at du må bruke minst 370 dirham, som tilsvarer cirka 775 kroner, og kle deg pent.

Besøk bassenget på Sant Francesc i Palma

Et av Palmas heteste nye hoteller er femstjerners Sant Francesc. Her finner du en av byens beste takterrasser, med et stort utendørst basseng omgitt av solstoler og deilige sofa lounger. Utsikten strekker seg over katedralen, havet og den gotiske basilikaen som ligger ved siden av hotellet.

Nyt dagen i solen og bassenget, og får du lyst til å bli er det ikke noe problem. Her serveres både solnedgangsdrinker og lettere måltider. På menyen finner du blant annet sushi, salater og spansk tapas, eller «enyesques» som det heter på øya.

Kamelcapuccino på Emirates Palace i Abu Dhabi

Emirates Palace i Abu Dhabi ser ut som en plass hentet rett ut av «Tusen og en natt». Å tre inn i hotellobbyen er en opplevelse i seg selv, det samme er det å besøke hotellets toaletter.

En av de mest overkommelige måtene å få en dose av glamouren her på, er å bestille et bord på Le Café, hotellets egen kafé. Her serveres for eksempel «camelccino», cappuccino med kamelmelk og gullstrøssel. Vil du ta litt mer i kan du bestille bord til afternoon tea, en mildt sagt gullkantet opplevelse. Prisene ligger på rundt 850 kroner for to personer.

Golf og spa på The Ritz på Tenerife

Femstjernes resorten The Ritz-Carlton, Abama ligger vakkert og adskilt til i en bukt mellom turiststedene Los Gigantes og Los Christianos på Tenerife. Her finnes det flere restauranter å velge mellom – hvorav to har Michelinstjerner; den japanske fusionrestauranten Kabuki og tostjerners restauranten M.B. Sisnevnte drives av kokken Martin Berasategui fra gastromekkaet San Sebastián. En smaksmeny på M.B koster 140 euro.

Et mer budsjettvennlig alternativ er El Mirador. Stråtaket og trebjelkene er inspirert av arkitekturen på Bali. Med beliggenhet på en klippe med panoramautsikt over Atlanterhavet får du garantert et hyggelig måltid.

Du kan gjøre The Ritz til et halvdagsreisemål på turen ved å bestille tid på spaet. Spaavdelingen er nemlig også åpen for gjester som ikke bor på hotellet. Om ikke spa er helt din greie kan du slå deg løs på en 18-hulls golfbane – Abama Golf, som er designet av tidligere Ryder Cup-spiller Dave Thomas.

Afternoon tea og fottur i hotellhagen på Reid's i Madeira

Storslåtte Belmond Reid's Palace på den portugisiske øya Madeira har hatt mange celebre gjester opp gjennom årene. Blant annet det svenske kongeparet, Roger Moore og Winston Churchill. Sistnevnte har også fått en suite oppkalt etter seg.

Gjester som ikke har råd til å bli over natten kan ta en drink i den trivelige hotellbaren. På onsdager og søndager tilbyr Reid's gratis inngang til hotellets storslåtte hage. Vil du ha den virkelige opplevelsen av å bo her – uten å faktisk gjøre det, bør du kombinere gåturen med afternoon tea. Teen kan nytes på terrassen med utsikt over Atlanterhavet og inkluderer smørbrød, scones og kaker.

Bestill bord i god tid. Reid's afternoon tea koster cirka 340 kroner.