FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Verdens råeste strikkhopp

Av Camilla Jorddal17.06.18 21:41 | Oppdatert: 23.08.18 15:41

Del saken på:

Er du glad i høyder og på jakt etter en ny utfordring er det bare å bestille en tur til Kina.

I Zhangjiajie Grand Canyon i Kina kan du få den ultimate strikkhopp-opplevelsen. Der er det nemlig bygget en strikkhopp-plattform som er cirka 23 meter høyere enn det som for øyeblikket er verdens høyeste kommersielle strikkhopp fra Macau Tower, skriver CNN. Strikkhopp-plattformen er bygget under Zhangjiajie Glass Bridge, en 430 meter lang bru med glassbunn.

For adrenalinjunkier som ikke har tid eller budsjett til å dra til Kina, anbefaler vi fem attraksjoner som får blodet til å pumpe her hjemme.

Hopp fra 265 meter

Glassbrua med verdens høyeste strikkhopp ligger i Zhangjiajie Grand Canyon, som er en del av Zhangjiajie nasjonalpark i Hunan Province i Sør-Kina. Brua er 430 meter lang, 6 meter bred og det høyeste punktet på brua er 300 meter over bakken, mens du går i, og hopper fra, en høyde på 265 meter. Brua er designet av den israelske arkitekten Haim Dotan og åpnet i 2016.

I frodige omgivelser kan du altså snart utfordre både deg selv og en eventuell høydeskrekk med å gå på glassbrua, for så å hive deg utenfor og suse mot bakken. Strikken skal være rundt 50 meter lang.

Om det kun er en adrenalinjunkie i familien, eller vennegjengen, kan resten slappe av på restauranten ved enden av brua og bestille strikkhopp-inspirerte drinker, tipser CNN.

Nevnte vi at også alle som er på brua kan se deg hoppe, på grunn av glassbunnen?

Flere planer

For tiden gjennomfører kinesiske myndigheter sikkerhetskontroller på strikkhopp-plattformen og det er forventet at den åpner snart, skriver Daily Mail. I tillegg til strikkhopp-plattformen er det bygget en ekstra plattform. Tanken er at det skal bygges en zipline der, i tillegg er det snakk om at det skal bygges en stor huske som skal henge ned fra brua.