FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Sjørøverskute full av Sabeltenner

Av Mona Langset26.06.18 14:31

Del saken på:

Seilskuten Solrik fra Grimstad er omgjort til sjørøverskute med skumle Sabeltenner fra Lillesand om bord.

LILLESAND (VG) Sommerfestivalen Lillesanddaene arrangeres for 41. gang i år. Som alltid er det daglige aktiviteter for store og små. Sjørøvertoktet er faller i god smak hos de yngste.

VG mønstrer på i Lillesands havn sammen med sjørøverunger med lapp over øyet, tørklær på hodet, ringer i ørene og Sabeltannhatter.

Målet for toktet er Skauerøya, der noen andre sjørøver har kidnappet kapteinen vår. For å finne skatten må ungene først finne et kart som viser hvor kapteinen er, og deretter lete etter kapteinen, for det er han som vet hvor skatten er gjemt.

Når «Solrik» legger til på Skauerøya møtes vi av to store sjørøvere på land.

– Er dere Pelle og Pysa, roper smårøverne i båten.

– Ja visst, svarer de to på land, og glir glatt inn i rollene fra Kaptein Sabeltanns verden.

Når smårøverne går i land, får de først beskjed om å løpe opp i skogen for å lete etter kartet. Ivrige hender endevender steiner og kratt, og snart står en der med et stort gult kart i hånden.

Sammen studerer barna kartet, og finner fort ut at de må lete i motsatt retning for å finne kapteinen.

Barna lever seg inn i rollene, og snart roper en at kapteinen er bundet til et tre!

Sammen med kapteinen klarer barna å finne skattkisten, og den viser seg å inneholde noe som er enda bedre enn gullmynter: Godteposer til alle.

– Veldig gøy med skattejakt, sier Axel (6), Øystein (5), Elias (7), Tuva 6 og Vegar (6) mens de gomler godterier i baugen på vei tilbake til Lillesand.

Lillesanddaene har flere aktiviteter for barn. Tirsdag ettermiddag blir det skumparty for barn fra fem til 12 år på plassen foran Hotel Norge, og hver dag er det dukketeater med sang og dans i hagen til Ivar Skippervold i Vestre gate 11.

– Men det er også konserter for et voksent publikum hver dag. Det skjer noe hele tiden på Norges eldste festival, sier presseansvarlig Kristoffer Thomassen

– Ingen andre festivaler har holdt det gående uavbrutt like lenge som oss. Vi startet i 1977, forteller leder for Lillesanddaene, Kari Berntsen

Sørlandstur

Hele denne uken er VG-snekka på tur langs sørlandskysten, og i kveld skal vi være i Kristiansand. Når båten beveger seg kan du se hvor den befinner seg på dette kartet.

Les reportasjene på nett og papir, og følg @vgreise på Instagram. Tagg gjerne dine egne sørlandsbilder med #vgreise og #vgsnekka. Tips oss om steder og mennesker vi bør møte: vgreise@vg.no