FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Fem fantastiske strender på Hawaii

Av Malene Emilie Rustad21.12.17 10:01 | Oppdatert: 29.04.18 17:09

Del saken på:

Krystallklart vann, hvit sand og utsikt ut mot andre øyer. De skjulte perlene fri for solhatter, parasoller og solfaktor 50 er bare en liten kjøretur unna. Dette er strandmagi på sitt beste.

HAWAII (VG Reise) I Stillehavet finner du USAs 50. delstat, Hawaii – også kjent som «The Aloha State». Øyparadiset er en fantastisk feriedestinasjon for deg som drømmer om langstrakte strender og vannaktiviteter.

Den vulkanske øygruppen er USAs eneste stat som er omkranset av vann og er kjent for sitt tropiske klima.

På Honolulus mest populære strand, Waikiki Beach, finner du riktignok drømmende blått hav, men den er gjerne overfylt av mennesker. Heldigvis er det ikke langt til skjulte perler fri for selfie-oppslukte turister. De beste stedene kan by på senkede skuldre, magiske solnedganger og grillfester med de lokale. Best av alt: De er bare en liten kjøretur unna.

Pipeline eller Keikis beach på North Shore

Dette er stranda hvor du kan se proffene surfe, drikke deilig ferskpresset juice og ta med middagen på kvelden. På Pipeline er det god stemning med lokale folk og surfere, mens Keikis er mer privat og øde.

Lanikai

På Lanikai er vannet krystallklart, sanden hvit og du har utsikt ut mot andre øyer. Her er det mye færre folk enn på populære Waikiki Beach, men styr unna lørdager og søndager – da kan det være mye folk. Er du i det sporty hjørnet anbefales det å leie kajakk og padle ut mot de nærmeste øyene som du kan se fra stranda. Kajakk kan du leie litt lenger inn i området Kailua.

Ke'ahamoe Bay

Dette er en liten strand i nærheten av Kūpikipiki'ō Point og en del av Diamond Head Beach. Den er også perfekt å henge på hvis du trenger litt privatliv. Rett bak stranda ligger Shangri La, som samarbeider med Honolulu Museum of Art, en vakker bygning med hage og havbasseng med en samling av islamsk kunst. Både stranden og museet er verdt et besøk.

PS. Du må bestille guidet tur på forhånd for å besøke museet.

Waimanalo

På Waimanalo kan du senke skuldrene. Dette er en rolig og langstrakt strand på østsiden av Hawaii, sør for Lanikai Beach. Stranden har en mer privat atmosfære enn noen av de andre strendene på øya. Her holder de lokale til med grillfester i helgene. Dra hit hvis du vil slappe av eller lete etter skilpadder i vannkanten.

Kula‘Ila‘I

Dette er en liten og vakker strand på vestsiden av øya. Her er det magiske solnedganger på vinteren og muligheter for snorkling året rundt. Er du heldig er Hawaiian shave ice-bilen i nærheten, og kan friste deg med den beste på øya.