FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Nå skal Hurtigruten seile hit

Av Dag Fonbæk 28.03.14 12:23 | Oppdatert: 22.05.14 09:58

Del saken på:

For Hurtigruten er det ikke nok å seile norskekysten opp og ned. Nå skal skipene også inn i fjordene - og i vår er det vakre Lyngenfjorden i Troms som introduseres for rundreise-passasjerene.

Hver sesong presenteres passasjerene på verdens vakreste sjøreise for en ny norsk fjord:

Sommertid går skipene inn i Geirangerfjorden, på høsten besøkes Hjørundfjorden på Møre, vinterstid gjøres det noe ekstra ut av besøket i Trollfjorden mellom Stokmarknes og Svolvær - og denne våren introduseres altså Lyngenfjorden, omgitt av snøkledte lyngsalper, for de sjøreisende.

- Vi gjorde noen testseilinger inn fjorden i fjor, men dette er første sesongen hvor seilingene inn i Lyngenfjorden blir fast innslag på sørgående hurtigrute-seiling, forteller talsmann for kystrederiet, Stein Lillebo, til VG.

En fjord pr. sesong

Hurtigruten holder på seilingsleden langs verdenskjente steder som Lofoten og Nordkapp, som de fleste utlendingene kommer for å se.

- Men i tillegg ønsker vi å tilby noen helt unike sesong-opplevelser, forklarer Lillebo.

Den 120 kilometer lange Lyngenfjorden skal hurtigrute-skipene kun seile i april og mai, underveis mellom Skjervøy og Tromsø.

- Da er Lyngsalpene på sitt aller flotteste, sier Lillebo. - Skarpe tinder med snø på toppene danner et fantastisk bakteppe til seilingen inn fjorden.

Lyngenreker

Underveis får passasjerene med seg Kvænangstindan, passasjen gjennom det smale Maursundet, Rotsundet og altså panoramautsikten mot Lyngsalpene, hvor man i klarvær kan se isbreene oppe i fjellene.

Lyngenfjorden er i tillegg rik på fisk, og et paradis for både sportsfiskere og yrkesfiskere.

- Som en del av opplevelsen serveres selvsagt ferske lyngenreker på dekk, levert om bord av lokale fiskere.

Innlagt topptur

8. april er første seiling inn Lyngenfjorden, og det er TV-kjendisen MS «Nordnorge» fra «Minutt til minutt»-sendingen som får æren av å være først ute:

Hurtigrute-skipet gjør denne dagen anløp syd på Uløya (Havnes) for å ta om bord en gruppe på 50 topptur-entusiaster som tidligere på dagen har gått til toppen av Kjelvågtinden (1104 moh).

Toppturen arrangeres av Hurtigruten for å markere starten på vårsesongen . Lyngen er et topptur-eldorado, og flere profesjonelle guider er leid inn for å ivareta topptur-passasjerenes sikkerhet.

Flere aktiviteter på land

- Toppturen denne dagen er ikke bare en gimmick, men også en viktig del av Hurtigrutens kontinuerlige produktutvikling. Vi skal i større grad enn før vise fram og la gjestene ta del i unike opplevelser - også på land, sier Lillebo.

Hurtigrute-sjef Daniel Skjeldam har tidligere fortalt VG at landaktiviterene skal bygges ut, langs hele seilingsleden fra Bergen til Kirkenes.

Ikke bare er det viktig å aktivisere passasjerene, og ikke bare la dem se norskekyhsten fra panoramadekket, det er også gjennom ekstrabetalte landutflukter at Hurtigruten kan bedre inntjeningen, skal vi tro Skjeldam.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!