FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Tusenvis av flyavganger kansellert på grunn av snøstorm

Av Jostein Matre 08.02.13 10:10 | Oppdatert: 08.02.13 11:12

Del saken på:

(VG Nett) En voldsom snøstorm er på vei inn over det nordøstlige USA. Det går blant annet ut over norske New York-turister.

SAS har ifølge nrk.no innstilt fire avganger mellom New York og Oslo og København i dag. Det betyr at totalt rundt 1000 passasjer er rammet. Disse får tilbud om ombooking av sine billetter, eller innkvartering der det er nødvendig, opplyser selskapet, som foreløpig planlegger som normalt for lørdag.

Også United Airlines' Oslo-fly er innstilt.

3300 flyavganger

Men SAS og Uniteds passasjerer er langt fra de eneste som er berørt av stormen som blir omtalt til å være av «historiske proporsjoner». Foreløpig er nærmere 3300 flyavganger innstilt på en rekke flyplasser, ifølge CNN.

Også andre ting blir berørt. Blant annet vil skoler holde stengt fredag.

- Man kommer til å bli overlesset i snø, sier meteorolog Alan Dunham til nyhetsbyrået AP.

Det er to stormsystemer som møtes som gjør at ting forventes å bli ille. Statene som vil bli hardest rammet er New Jersey, New York, Connecticut, Rhode Island og Massachusetts.

Dyrehage

Flere steder har folk begynt å hamstre mat fra butikkene.

- Det er som en dyrehage der inne. Det er ingenting igjen i hyllene. Jeg tror jeg fikk alle vannflaskene de hadde igjen, sier Elisabeth Frasier til WHDH, utenfor et supermarked i Reading, Massachusetts.

Borgermester i New York, Michael Bloomberg, håper i det lengste at det ikke blir så ille som det er meldt, men forteller at byens myndigheter likevel er i full beredskap.

I New York forventes det «bare» rundt 30 centimeter med snø, mens det i Boston, litt lengre nord, fryktes at det kan komme opp mot en meter.