FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Plasserer flypassasjerer etter humøret

07.06.12 18:58

Del saken på:

Pratende medpassasjerer kan være irriterende på flyet. Nå lanserer et latvisk flyselskap botemiddelet.


AV: MARTINE MORVIK
Reisende vil kunne velge fra tre forskjellige fly-humør når de skal fly. Ønsker de å møte nye mennesker, ønsker de å jobbe, eller helt enkelt ikke bli forstyrret, kan de velge dette i forkant av flyturen.

Det er det latviske flyselskapet Air Baltic som har lansert denne tjenesten. Meningen er å få en mest mulig fredlig flytur der du kan sitte sammen med likesinnede, skriver News.com.au

- Vi er de første i verden til å tilby dette, sier Air Baltic sin talsmann Janis Vanags. Han la til at passasjerer fikk ikke lov til å nekte andre folk å sitte ved siden av dem.

Tjenesten er gratis, valgfri, og man kan også velge å sitte med folk som har lik interesse som en selv. Flyturen blir dermed ikke bare mer behagelig for passasjerene, men også hyggeligere, mener Vanags.

Kundeinformasjonen er samlet i en sikker database og den nærmeste matchen på det samme flyet kommer automatisk opp, uten å røpe personens identitet eller personlig data.

Det første flyet med intelligent plassering vil lette i slutten av juni, og vil bli brukt til å utforske dens framtid og kommende potensial, påpeker Michael Grimme, som jobber i flyselskapets salgs- og markedsføringsavdeling.

Så burde de andre flyselskapene ta hintet? Undersøkelser har allerede vist at passasjerer ikke liker å sitte ved siden av personer som snakker i mobilen eller som holder på med andre lignende ting.

Å ta i bruk det nye systemet kan være neste trinn mot å gjøre flyturen bedre, men også da mindre sosial.

Denne tjenesten kom etter at KLM begynte å la passasjerer velge naboene sine via Facebook.