FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Mann pågrepet etter syreangrep mot turist-marked i Hongkong

Av Roar Dalmo Moltubak10.01.10 12:00 | Oppdatert: 10.01.10 14:44

Del saken på:

(VG Nett) Mannen i trettiårene er mistenkt for å ha kastet etsende syre fra taket av en bygning ved et populært natt-marked i den kinesiske metropolen.

Flere utenlandske turister er blant de rundt tretti menneskene som fikk syren på seg da to flasker med etsende væske ble kastet ut fra taket og ned i Temple Street Night Marked.

VGTV:Her skjedde angrepet

Angrepet skjedde rundt klokken 21.30 lokal tid nær nattmarkedets restauranter.

Ingen ble alvorlig skadd, men rundt tretti personer ble sendt til sykehus for behandling, melder nyhetsbyrået Reuters. Flere fikk sår på kroppen da de ble truffet av den etsende syren.

Les flere nyheter om Kina her

En mann i trettiårene, som ble pågrepet på taket flaskene ble kastet fra, holdes nå i politiets varetekt, og gjennom avhør forsøker politiet å få bekreftet om han var involvert i angrepet.

- Hjerteskjærende

Bildene fra markedet rett etter angrepet viser hvordan ofrene selv og med hjelp fra andre mennesker forsøker å skylle av seg syren med vann.

- Dette er en opprørende og hjerteskjærende hendelse. Politiet har utlovet en dusør til den eller de som kan bidra til å finne gjerningsmannen, slik at folk ikke trenger å bekymre seg for flere angrep, sier regjeringssjefen i Hongkong, Donald Tsang til Reuters.

Mange angrep

Det er sjette gang at Hongkong rammes av et slikt syreangrep, men politiet har ikke noen klar oppfatning av hva motivet for angrepene er.

Det første angrepet skjedde i handelsområdet Mongkok 12 desember 2008. Da ble 46 mennesker skadd da to flasker ble kastet ned fra et nærliggende tak midt under julehandelen.

9. juni 2009 ble det samme området angrepet på nytt. Da ble en fire år gammel jente ett av ofrene, som til sammen rammet 24 personer.

Politiet i Hongkong sa den gang at de tror samme gjerningsmann kan stå bak flere av angrepene.