FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Nå rømmer solkåte nordmenn til Syden

Av Jorid Nordmelan02.07.12 20:20 | Oppdatert: 03.07.12 08:58

Del saken på:

(VG Nett) Meteorologene kan ikke love stabilt sommervær noe sted i landet denne uken. Nå merker reisebyråene økt pågang på charterturene.

Det ustabile sommerværet i Norge fortsetter

Det blir lysglimt enkelte steder i Norge denne uken, men uansett hvor man befinner seg i landet kan det komme byger. Det liker ikke nordmenn, noe reisebyråene kan være svært takknemlige for.

- De siste to ukene har salget av charterturer nesten doblet seg, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo til VG Nett.

- Nå har folk feriepenger og skattepenger på konto, og når været da i tillegg er dårlig, er det vanlig at salget av ferieturer øker. Vi merker at været er en faktor nå, siden folk vil reise så fort som mulig, sier hun.

Last ned VGs vær-apper:

Iphone / Ipad

Android

Finest vær i Nordland

Og det er ingen grunn til å glede seg over været her hjemme ennå. Denne uken vil det være tidvis fint vær over hele landet, men til ulik tid og med ulik varighet avhengig av hvor man bor.

- Hvis jeg skulle reist på ferie i Norge denne uken, bare basert på værmeldingene, ville jeg reist til Nordland eller Troms fram til torsdag, så reist til Sørlandet i to dager, for så å reise tilbake til den sørligste delen av Nordland og tilbragt helgen der, forteller vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, John Smits.

- Selv om det regner i Nord-Norge i dag kan de trøste seg med fint vær onsdag, torsdag, lørdag og søndag, sier han.

PENT.NO - SJEKK VÆRET DER DU BOR


Også Trøndelag og deler av Sør-Norge får slippe regnet for en stakket stund denne uken, og kan se frem til flere fine dager.

- De vestlige delene av Sør-Norge får regn på onsdag, men det vil stort sett være opphold ellers. Fredag vil det nok komme noen byger i indre strøk, og i helgen legger det seg et lavtrykk med regn over Sørlandet - som muligens flytter seg litt nord slik at kyststripen i sør får finere vær på søndag, spår Smits.

Det kommer til å regne en del i Finnmark.

- Bra vær i Østafjells

Langtidsvarselet fra Storm viser også fint vær for Midt-Norge og Nordland denne uken, men spår at Østafjells får det fineste været.

- Jeg holder en knapp på østafjells. Det vil komme litt byger, men det er stort sett opphold og en god del sol. På dagtid vil temperaturene kunne stige helt opp til 25 grader, sier meteorolog Camilla Albertsen.

Også Smits tror temperaturene denne uken kan nå 25 grader.

- Det kommer ingen hetebølge akkurat, men noen steder kan det komme temperaturer opp mot 25 grader, og det er jo like varmt som det var på det varmeste i juni. Varmetoppen i forrige måned var i Åfjord i Sør-Trøndelag, sier han.

Sol hører med

Dårlig vær rundt St. Hansaften fører vanligvis til økt turisme i utlandet.

- Det er mange som ikke bestemmer seg for hva de skal gjøre om sommeren før i siste liten, eller som kanskje hadde tenkt til å dra på hytta eller være hjemme i ferien. Men hvis barna ikke har fått badet ute enda, er det på en måte ikke ordentlig sommer. Sol og strand hører jo med, sier Begby.

Også Ticket merker den økte etterspørselen.

- Det «haster» å komme seg ut av landet nå, og vi selger mange turer til Middelhavet. Spesielt har det økt mye med turer til Hellas, noe jeg tror skyldes at folk har vært litt avventende på hvorvidt det var trygt å reise dit eller ikke. Nå som de har hatt nyvalg ser folk at det beveger seg mot mer stabile tider, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket.

- Familier står i kø for å komme seg til varmere strøk.

SJEKK VÆRET PÅ PENT.NO