FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Fem tips til vinterferien i Hemsedal

Av Mette Solberg Fjeldheim18.01.19 18:18 | Oppdatert: 20.01.19 10:47

Del saken på:

Hemsedal regnes for å være et av de beste alpinstedene i Norge. Nå satses det stort også på de minste. De senere årene har Hemsedal dermed blitt et supert vintersportssted for hele familien.

Hemsedal var en gang i tiden «mitt» skisted: Fra tenårene og oppover kjørte jeg nedover røde, grønne, blå og svarte løyper med snøbrett eller slalåmski på bena. Men de siste årene har jeg vært langt hyppigere å se i helt andre bakker, innenlands og utenlands. Frem til nå på nyåret.

Nylig dro jeg nemlig tilbake til skiområdet omtalt som «Skandinavias alper» – og det jeg fant var en bygd i endring. Vel er bakkene og løypene de samme som før, mange av hotellene og spisestedene også. Men ellers er det flere tegn på at skiområdet satser på fremtiden.

Det har skjedd en stor utbygging siden jeg var der sist for fem år siden, og store planer er synlig på gang.

Det nye Fýri Hotell – tidligere kalt VY – åpner etter planen før jul 2019 og vil kunne fungere som et bindeledd mellom skibakken og bygda, med sin plassering omtrent midt imellom. Ikke minst ser dette ut til å kunne bli et attraktivt trekkplaster for mange.

– Hotellet vil bli et kjempeløft for Hemsedal og det er med stor glede at Anders Buchardt satser stort her oppe. Dette er noe som er med på å løfte destinasjon Hemsedal til en ny æra. Her får vi også bygdas første spa og basseng, sier Richard Taraldsen, daglig leder i Destinasjon Hemsedal, til VG.

Leilighetene tilknyttet hotellet er allerede utsolgt.

Denne uken meldte Dagens Næringsliv at Anders Buchardt har fått med seg alpinist Aksel Lund Svindal og svenske ESS Group på milliardinvesteringen i Hemsedal.

Nå finnes det flere gode overnattingsmuligheter i Hemsedal allerede, både i bakken og nede i sentrum, så her er det bare å planlegge for en vinterhelg eller -uke for hele familien.

Her er fem tips til «nye» Hemsedal:

For de yngste

I Hemsedal finnes det flere parker med hopp, bokser og rails for alle aldre og nivåer, mens miniparken i barneområdet er tilpasset de minste. Flere barneaktiviteter knytter seg til SkiStar-konseptet Valle, med underholdning og skiskole.

SkiStar Fun Ride åpnet sist vinter, mens Valle ble et nytt element i Hemsedal 2013–2014-sesongen.

Klatrepark i sentrum

En av nyhetene i Hemsedal er klatreparken Høyt og lavt, som åpnet i 2018 og ligger i Hemsedal sentrum. Her er det løyper i trær og på stolper, i tillegg til en 12 meter høy zipline over elven Bruøyne. Klatreparken holder åpent for drop-in i vinterferien.

Kafé med kakaomeny

Lodgen spiseri ligger i bunnen av Hemsedal Skisenter, og tilbyr alt fra frokost til pizza. Her er det også servering hele dagen, og spisestedet retter seg tydelig mot barnefamilier, med blant annet egen kakaomeny.

Kafeen Lodgen spiseri åpnet i 2014. Den ligger i bygget SkiStar Lodge Hemsedal Alpin, som åpnet i desember 2008.

Skigarden – for lunsj midt i bakken

Skigarden åpnet desember 2014 og her blir fortsatt nye leiligheter bygget, midt i bakken. For alpinkjørere er dette et sted å stoppe for noe varmt å drikke eller en bedre lunsj. Skigarden har nemlig tre ulike restaurantkonsepter samlet på ett sted.

Skarsnuten – for lunsj med utsikt

På Skarsnuten Hotell kan du spise lunsj fra Bocuse d`Or vinnere og verdensmester i matlaging, Geir Skeie. Vinterhalvåret har nemlig Brygga 11 ansvaret for menyen på Skarsnuten Hotell. Og utsikten er det ikke noe å si på!

En egen tilbringerheis tar deg med til hotellet, som ble bygget i 2003.

Om Hemsedal

Populært kalt Skandinavias alper og er – etter Trysil – det største skiområdene i Norge, med mer enn 20 heiser og 50 løyper i alle kategorier. I tillegg finnes det gode muligheter for å gå langrennsturer.

I 2014 åpnet Sentrumsløypa, en lang, blå bakke som leder fra toppen av skitrekket og hele veien ned til Hemsedal sentrum. Dermed kan du enkelt komme deg fra sentrum og til bakken, ikke minst fordi det går shuttlebuss fra sentrum hvert 20 minutt i heisenes åpningstid.

Her kan du bo

Skarsnuten ligger i bakken, med flott utsikt over fjellandskapet. I vinterhalvåret er det Brygga 11 som står for maten, med med Bocuse d`Or vinner i matlaging, Geir Skeie, i spissen.

Skogstad Hotell ligger Hemsedal sentrum og har vært familiedrevet siden 1905. Hotellet har bar, restaurant og spa-avdeling.

Skistar Lodge Suites ligger tett på barnebakkene i Hemsedal Skisenter. Her er det ski in/ski out for de minste, samt klatrevegg, restaurant og bar.

Slik kommer du dit

Hemsedal ligger 20 mil, rundt tre og en halv times kjøring fra Oslo, og 28 mil, rundt fire timers kjøring fra Bergen. Det er mulig å ta toget til Gol og taxi eller buss derfra til Hemsedal.