FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Høstaktivitetene for en slunken lommebok

Av Malene Emilie Rustad09.08.18 15:17 | Oppdatert: 10.08.18 15:12

Del saken på:

Har du en langhelg til overs i august? Her tipsene til en billig miniferie.

Det er flere opplevelser og miniferier som ikke trenger å koste så mye i høst. Blant annet tilbyr Statskog gratis hytteleie rundt om i hele Norge, og Den Norske Turforeningen har rimelige hytter du kan leie rundt om i landet.

VG reise har samlet fire forslag som ikke koster skjorta.

Helgetur til fjellet

Har du lyst på dra på hyttetur til fjellet uten å betale mye? Har du ikke bil kan du leie gratis bil gjennom nettstedet www.returbil.no. Det eneste du trenger å betale er bensin og eventuelt bompenger. Her trenger leiebilselskapene sjåfører som kan gjøre biler tilbake til opprinnelig leiested. Er du heldig, så finner du en bil som skal samme vei som deg.

Rimelige hytter kan du leie gjennom DNT eller Airbnb. Finn en fjelltur du har hatt lyst til å gå, og få med deg familien eller vennegjengen.

Les også: Fem vakre fjellturer i Norge.

Sykkeltur og telting i nærområdet

Vil du ut og oppleve naturen før det blir kaldere, kan det være fint med en helg i telt. Har du ikke sykkel, kan du leie gjennom Leieting.no til en billig penge. Har du ikke telt, kan du få tak i billige på Europris eller sportsbutikker med høstutsalg.

Sjekk ut nærområdet der du bor, hør med kjente eller søk etter steder der det er muligheter for å slå opp telt. Husk termos med noe varmt, matpakker og eventuelt feltkjøkken. Blir det for mye stress, kan dere eventuelt slå opp teltet i hagen. Det er fortsatt morsomt for barna og gjør «ferien» enklere.

Byttelån hus eller hytte

Har du noen slektninger du kunne tenkt deg å bytte hus eller hytte med for en helg? En helg i et annet miljø vil kunne fungere som en fin liten ferie. Hvis ikke kan du også sjekke ut hjemmesiden til homeexchange.com, hvor du byttelåner hus med en annen familie for en bestemt tid. Hva med en langhelg på vestlandet eller en uke i varmere strøk? Ferien blir billig og du får en opplevelse du sent kommer til å glemme.

Les også: Slik reiser du billig.

Sov under åpen himmel

Det er ennå varmt i luften. Å sove ute, enten i en hengekøye eller på en oppblåsbar madrass med myggnetting over, kan by på en opplevelse utenom det vanlige. Hengekøye-trenden er stor i år, så får du ikke tak i utstyr på en sportsbutikk, kan du leie det gjennom leieting.no for en hundrelapp. Husk myggnetting, myggspray og tau til å henge opp køyen med. Sjekk ut nærområdet eller kombiner aktiviteten med en fjelltur.

Sjekk også turistinformasjonen der du bor for å få oversikt over lokale gratis kulturarrangementer.

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan bildet ditt bli repostet av oss.