MINIFERIE: Har du ikke telt eller bil? Ikke noe problem. Det meste kan lånes eller leies. Foto: Johner Images / Getty Images

Høstaktivitetene for en slunken lommebok

Har du en langhelg til overs i august? Her tipsene til en billig miniferie.

 • Malene Emilie Rustad

Det er flere opplevelser og miniferier som ikke trenger å koste så mye i høst. Blant annet tilbyr Statskog gratis hytteleie rundt om i hele Norge, og Den Norske Turforeningen har rimelige hytter du kan leie rundt om i landet.

VG reise har samlet fire forslag som ikke koster skjorta.

LEI HYTTEPLASS: Finn en fjelltur du har hatt lyst til å gå lenge, og sjekk ut Air Bnb eller DNT. Foto: Wiik / DNT

Hit bør du reise i august

Helgetur til fjellet

Har du lyst på dra på hyttetur til fjellet uten å betale mye? Har du ikke bil kan du leie gratis bil gjennom nettstedet www.returbil.no. Det eneste du trenger å betale er bensin og eventuelt bompenger. Her trenger leiebilselskapene sjåfører som kan gjøre biler tilbake til opprinnelig leiested. Er du heldig, så finner du en bil som skal samme vei som deg.

Rimelige hytter kan du leie gjennom DNT eller Airbnb. Finn en fjelltur du har hatt lyst til å gå, og få med deg familien eller vennegjengen.

Les også: Fem vakre fjellturer i Norge.

Dette må du huske på fjelltur

SYKKELTUR: Ta sykkelen fatt og få med venner eller familie på telttur i nærområde. Foto: Johner Images / Getty Images

Sykkeltur og telting i nærområdet

Vil du ut og oppleve naturen før det blir kaldere, kan det være fint med en helg i telt. Har du ikke sykkel, kan du leie gjennom Leieting.no til en billig penge. Har du ikke telt, kan du få tak i billige på Europris eller sportsbutikker med høstutsalg.

Sjekk ut nærområdet der du bor, hør med kjente eller søk etter steder der det er muligheter for å slå opp telt. Husk termos med noe varmt, matpakker og eventuelt feltkjøkken. Blir det for mye stress, kan dere eventuelt slå opp teltet i hagen. Det er fortsatt morsomt for barna og gjør «ferien» enklere.

Her kan du feriere helt gratis

BYTTELÅN: Kanskje du er så heldig å kjenne noen som har hytte i et naturskjønt område? Hvis ikke kan du sjekke ut homeexchange.com Foto: Image Source / Getty Images

Byttelån hus eller hytte

Har du noen slektninger du kunne tenkt deg å bytte hus eller hytte med for en helg? En helg i et annet miljø vil kunne fungere som en fin liten ferie. Hvis ikke kan du også sjekke ut hjemmesiden til homeexchange.com, hvor du byttelåner hus med en annen familie for en bestemt tid. Hva med en langhelg på vestlandet eller en uke i varmere strøk? Ferien blir billig og du får en opplevelse du sent kommer til å glemme.

Les også: Slik reiser du billig.

Norges mest populære reisemål

SOV I KØYE: Ta natten ute i det fri og få en opplevelse du sent kommer til å glemme. Foto: Helge Mikalsen / VG

Sov under åpen himmel

Det er ennå varmt i luften. Å sove ute, enten i en hengekøye eller på en oppblåsbar madrass med myggnetting over, kan by på en opplevelse utenom det vanlige. Hengekøye-trenden er stor i år, så får du ikke tak i utstyr på en sportsbutikk, kan du leie det gjennom leieting.no for en hundrelapp. Husk myggnetting, myggspray og tau til å henge opp køyen med. Sjekk ut nærområdet eller kombiner aktiviteten med en fjelltur.

Sjekk også turistinformasjonen der du bor for å få oversikt over lokale gratis kulturarrangementer.

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan bildet ditt bli repostet av oss.

Topptur til storslagne Slogen

Mer om

 1. Natur
 2. Sykkel
 3. Fjell
 4. Høst
 5. Hytte

Flere artikler

 1. Hit kan du reise i april 2020

 2. Budsjettferie: Slik strekker du feriepengene lengst mulig i Norge

 3. Undersøkelse: Velger Norgesferie selv om grensene åpnes

 4. Pluss content

  Slik velger du riktig telt

 5. En natt i hengekøye

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder