FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Ta bølgen i Sri Lanka

Av Ingrid Pop29.12.17 13:17 | Oppdatert: 09.04.18 11:40

Del saken på:

Vakre strender, gamle kolonibyer og frodige nasjonalparker. Sri Lankas sørkyst byr på alt fra luksushoteller til fantastiske surfemuligheter.

SRI LANKA (VG reise) Sri Lanka har lenge vært en attraktiv turistdestinasjon, spesielt områdene i nord og vest. Sørkysten har lenge stått i skyggen, men i dag har den fått nytt liv. Med vennlig lokalbefolkning og nye jobbmuligheter står turismen i full blomst.

Om du kun ser på eller velger å ri bølgene selv, dette er plassen for deg som vil nyte bølgebrus og vakre solnedganger.

Havnebyen Galle

Et besøk til den gamle kolonibyen Galle er et must. Denne vakre havnebyen ble grunnlagt av portugiserne på slutten av 1500-tallet. Det er som om tiden har stått stille.

Arkitekturen fra årene som nederlandsk og britisk koloni er bevart, og det historiske Galle Fort er fylt av koselige små butikker, gallerier, kafeer og hoteller. Spis fantastiske vegetarretter på Poonie’s Kitchen, drikk den beste iskaffen på Heritage Cafe, og ta turen innom de mange museene i gamlebyen.

På bølgelengde

Sørkysten ble hardt rammet av tsunamien i 2004, og før motorveien ble bygget i 2011 var det kronglete å komme seg ned dit. I dag strømmer turistene til for å lære seg å surfe.

Weligama ligger 30 kilometer øst for Galle og navnet betyr «Sandy Village». Det er med god grunn. Den milelange, langgrunne bukta er perfekt for å lære å surfe og er den mest populære surfedestinasjonen i sør. Det er litt av et syn idet hundrevis av førstegangssurfere er i ferd med å ta av på samme bølge - få sekunder senere fyker de fargerike brettene rett til værs.

Det er et mylder av surfeskoler og utleie på stranda, Surf’N Lanka og Ceylon Sliders er to av dem med godt rykte og gode instruktører. Book deg gjerne surfetimer, leie for surfebrett for hel dag er 1000LKR/6$.

På topp

I den livlige landsbyen kan man se de berømte fiskerne på stylter i vannet. Fishing Point serverer dagens ferske fangst, som blir grillet og servert med ønsket tilbehør. Det er hyppig byggevirksomhet i området, og prangende luksushotell popper opp i rekordfart.

Ett av dem er Cape Weligama som er på Condé Nast Traveler sin kåring over de 100 beste hotellene i Verden. Resorten er eid av den kjente tefamilien Dilmah og befinner seg 40 meter over havnivå på en halvøy mellom to sandstrender. Her kan du nyte fantastisk panoramautsikt og solnedgang fra et halvmåneformet «evighetsbasseng» ved klippekanten.

For den drevne

For de mer avanserte surferne er Kabalana et godt alternativ. Kabalana Surf Point som kalles for «The Rock» er kjent for å ha den beste ’A-frame reef breaken i Sri Lanka. De mest dedikerte surferne ligger som dupper i vannet grytidlig om morgenen før rushtrafikken setter i gang i åtte-draget. For en mer avslappende variant: reserver en strand-cabana for dagen og unn deg en kulinarisk opplevelse til lunsj på Café Ceylon.

Her spiser du

Luksus: Ocean Terrace, Cape Weligama. Gourmetparadis, fersk fisk og skalldyr, både tradisjonell srilankisk mat og vestlige retter.

Adresse: Abimanagama Rd, Weligama, Sri Lanka

Middels: Ceylon Café er både boutique villa og sjømatrestaurant. Kulinariske herligheter kombinert med avslappet stemning og jazzmusikk. Den australsk-filippinske kokken German tolker tradisjonell srilankisk mat på sin unike måte, kombinert med smaker fra Middelhavet og Asia.

Adresse: Ahangama, Sri Lanka

Budsjett: Meewitha Cool Spot ligger bortgjemt et par kvartaler vekk fra stranden, men byr på fantastisk tradisjonell mat til en rimelig penge. Gode vegetarmuligheter og kanskje den beste tradisjonelle curryen i området.

Adresse: 486-C, Matara Road, Pelana, Weligama 81700, Sri Lanka

Her bor du

Luksus: Cape Weligama er stedet for deg som vil unne deg en helt unik resortopplevelse. Private villaer ved basseng, tre spennende restauranter, aktivitetssenter og eksklusiv velværeavdeling er bare noen av fasilitetene.

Adresse: Abimanagama Rd, Weligama, Sri Lanka

Middels: Mosvold Villas drives av nordmannen Kurt Mosvold og har en fantastisk beliggenhet rett på stranda i Kabalana. God mat og atmosfære, og en del nordmenn på ferie.

Adresse: 38, Welhengoda, Ahangama, Matara Road, Sri Lanka

Budsjett: Hot Tuna er et koselig gjestehus med helt enkle rom, med og uten A/C.

Adresse: Midigama, Matara 21244, Sri Lanka