FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Rekord i antall juniovernattinger i Norge

Av Malene Emilie Rustad16.08.18 08:08 | Oppdatert: 16.08.18 09:08

Del saken på:

Første del av sommeren viser at antall overnattingsbesøk i Norge har tatt ny rekord. Samlet sett var det 4,2 millioner overnattinger hos kommersielle overnattings-aktører i juni.

Stadig flere velger å besøke Norge, samtidig som nordmenn vil feriere i eget land. Ferske tall fra SSB viser at antall overnattingsbesøk i juni har steget med 4,3 prosent sammenlignet med i fjor.

Overnattingene i juni kom på 2,6 millioner, og 1,5 millioner av disse var ferie- og fritidsreisende. Dette er en største junitallet som noensinne er registrert. Tallene viser overnatting på hotell og lignende overnattingsbedrifter, vandrerhjem, campingplasser og hyttegrender.

Flere norske turister

Målingen viser at antall norske hotellgjester har steget med åtte prosent sammenlignet med i fjor. Scandic Holmenkollen Park hotell i Oslo huser flere turister enn noensinne. I år opplevde de nok et rekordår.

– Vi har opplevd en økning i antall sommergjester fra i fjor på rundt 10 prosent, sier Bjørn Runar Johansen, direktør av Sandic Holmenkollen park.

Det populære Hanseatiske Hotell på bryggen i Bergen har måttet sette ned prisene i år på grunn av flere nye hoteller i området.

– Det er en stor økning av turisme i Bergen generelt, i år har vi hatt omtrent det samme antallet gjester som i fjor, men prisen har gått ned, sier Erik Sande fra hotellet.

Vil oppleve norsk natur

En undersøkelse fra Virke Reise viser at 35 prosent nordmenn velger å feriere på hytter i Norge i sommer. Dette er en økning fra 2017. Den norske turforeningen har hatt en betydelig økning i sommer.

– Totalt hadde de betjente hyttene over 65.000 overnattinger i juli, en vekst på hele 6 prosent mot samme måned i fjor, sier Mette Øinæs Habberstad, kommunikasjonssjef i DNT.

Ettersom fjellhyttene ikke åpner før 30. juni, er tallene fra juli.

Enkelte hytter som Fannaråken og Skogadalsbøen i Jotunheimen har hatt en økning på over 70 prosent flere besøkende.

– Dette er en fantastisk utvikling og en bekreftelse på at friluftsliv er en viktig del av sommerferien for mange, sier Nils Øveraas, generalsekretær i DNT.

Områdene med flest besøk i sommer er Jotunheimen med 17.098 og Ryfylkeheiene med 10.465 besøkende.

Medlemstallene viser at det også er en økning i antall medlemmer på 2,3 prosent mot samme tid i fjor. Over 304.000 er nå medlemmer i DNT.

Populært å feriere i Norge

I sommer har sosiale medier flommet over av naturbilder fra vårt vakre, langstrakte land. Tidligere har vi skrevet om at Instagram endrer reisevanene våre.

– Reiselivet forteller at turister som kommer til Norge ønsker å dra til dramatiske steder de har sett på Instagram, og så ta bilde av seg selv på de stedene. Røde Kors har for eksempel måttet hjelpe dårlig utstyrte turister ned fra fjellet ved Preikestolen og Trolltunga. Det er god grunn til å tro at nordmenn lar seg påvirke på samme måte, uttalte Anders Fagerjord, førsteamanuensis, dr.art. ved institutt for medier og kommunikasjon på Universitetet i Oslo, til VG tidligere i år.

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan bildet ditt bli repostet av oss.