FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Hit bør du reise i august

Av Malene Emilie Rustad10.08.18 12:23 | Oppdatert: 14.08.18 12:53

Del saken på:

Fjelltur, hotellferie eller bilferie; VG reise har hørt med erfarne reisejournalister om hvor det er best å ta ferien i august.

Sommeren går mot slutten, og for de fleste er ferien over. Har du likevel mulighet til å ta en langhelg i høst, er det flere tips som ikke krever mye planlegging eller penger.

Her er reisejournalistenes anbefalinger:

Naturopplevelser i Norge

Reisejournalist Mari Bareksten anbefaler en miniferie i Norge, og trekker frem trenden ved å sove i hengekøye som et rimelig alternativ til en miniferie i høst.

– Jeg vil slå et slag for Norge. Jeg har selv brukt sommerferien på å utforske morsomme overnattingssteder her hjemme og skal utforske enda flere i august, sier Bareksten og legger til:

– Den nye tretopphytta til Treetop Fiddan i Konsmo på Sørlandet er et veldig godt tips. Tretopphytta ligger på en bitte liten øy på et blikkstille vann fylt av vannlinjer. En rimeligere naturopplevelse er å gjøre som mange i Norge har gjort i år, nemlig å kjøpe en hengekøye og dra på mikroeventyr til en skog i nærheten.

Bareksten trekker også frem den glamorøse versjonen av camping, nemlig «glamping», som har blitt mer populært de siste årene.

– Det finnes flere gode glamping-opplevelser her til lands, blant annet de fine teltene som står utenfor Thorbjørnrud hotell ved Randsfjorden på Hadeland. Et godt og avslappende tips til en miniferie etter sommerferien, tipser Bareksten.

Historiske hoteller

Har du en uke til overs i august, anbefaler reisejournalist Erik Valebrokk å sjekke ut restplasser og tilbud fra charterselskapene.

– Prisene er betraktelig lavere nå utover høsten. Du kan finne et godt tilbud hvis du ønsker varme, sier Valebrokk.

Har du derimot kun en helg til gode, ville reisejournalisten besøkt historiske hoteller og restauranter i Norge. Høyest på lista er Engø Gård på Tjøme.

– Engø Gård er et nydelig sted. Det ligger i ekstremt vakre omgivelser i skogbrynet med utsikt over fjorden. Her bor du i nydelige små hytter og hus, sier Valebrokk som selv ble imponert av hotellets tilhørende restaurant da han besøkte hotellet for noen år tilbake.

Bor du vest i landet, anbefaler Valebrokk å sjekke ut historiske Utne Hotell i Hardanger eller ekstraordinære Walaker Hotell ved Lustrafjorden i Sogn.

– Det historiske hotellet Walaker har blitt drevet av den samme familien siden 1640. Det er den åttende og niende generasjonen som driver det i dag. Anbefales! sier Valebrokk.

Idylliske Irland

Gjermund Glesnes er tidligere reisejournalist og driver bloggen Det vonde liv. I august anbefaler han å dra på oppdagelsesferd til vestkysten av Irland.

– August er fortsatt feriemåned nedover i Europa, med fulle hoteller, gamlebyer og strender. Drar du vestover derimot, til den mystiske og vidunderlige vestkysten av Irland, får du storslått og spesiell natur, samt små landsbyer med deilig irsk pubstemning som føles langt mer genuin enn i storbyene, sier Glesnes.

Reisebloggeren anbefaler å leie bil for å utforske kysten, ettersom busstilbudet er tynt.

– Da får du full frihet til å utforske deilige lokalsamfunn, flere av dem med fantastiske puber med livemusikk om kvelden – gjerne arrangert slik at alle som vil og kan spille, kan sette seg ned og jamme med musikerne, sier Glesnes og legger til:

– I Spiddal bodde Waterboys da de spilte inn sin kanskje mest kjente plate, «Fisherman’s Blues», og du kan fortsette oppleve skikkelig pubstemning der. Lenger nord, i byen Westport, ligger en kanskje enda bedre pub hvor det alltid er livemusikk på kvelden: Matt Molloy’s, som eies og drives av fløytisten i Grammy-vinneren The Chieftains. En ekte Grammy-statuett står bak baren!

Ta turen innom Dublin? Her er pubene du må sjekke ut.

Glesnes trekker frem landskapet i Connemara og kysten lenger nord som er preget av lynglandskap med lave hus som klamrer seg fast mot vinterstormene.

– Med slott som Kylemore Abbey og ruinen av Bunowen Castle, og mulighet for flotte fjellturer, tipser Glesnes.

Selv gikk han turer i Twelve Bens og på Irlands hellige fjell, Croagh Patrick, hvor landets skytshelgen Saint Patrick, ifølge legenden, fastet og mediterte i 40 dager.

– Fjellturen er uansett nokså lett og gir fantastisk utsikt over havet og bukten nedenfor, sier Glesnes.

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan bildet ditt bli repostet av oss.