FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

- Norge er så dyrt at du må selge din førstefødte

Av Gjermund Glesnes29.03.11 10:30

Del saken på:

BODØ (VG Nett) Norge er det perfekte reisemål, mener en av verdens mest kjente reisereportere, Ian Wright. Bortsett fra én ting.

Etter minst ti norgesbesøk i fjor har briten ennå ikke fått nok. Da VG Nett traff ham på flyplassen i Bodø, var han på vei til Troms for å jakte vinteropplevelser.

Og gode opplevelser er det nok av i Norge, mener 45-åringen som er kjent fra TV-reiseprogrammene «Lonely Planet» og «Globe Trekker».

Det er likevel ikke det første han tenker på da VG Nett spør ham om hans inntrykk av Norge som reisemål.

- Det som er synd, er at Norge er så dyrt at du må selge din førstefødte til gruvene når han blir 12, bare for å ha råd til å feriere her. Det er sinnssykt. Men det er det eneste problemet. Ellers er det en perfekt destinasjon, sier han.

BILLIGE NORGESOPPLEVELSER:
Opplev pudderdrømmen for en femtilapp
Slik leier du rimelig hytte i Oslofjorden

- Norge er så variert. I tillegg har dere en fascinerende historie, med vikingene som er kjent verden over. Det gjør landet til en unik destinasjon som kan måle seg med en hvilken som helst annen i verden, sier Ian Wright.

Takket være prisene konstaterer han at Norge aldri vil bli noe land for masseturisme. Og enda verre har det blitt av finanskrisen.

LES OGSÅ: 10 triks for en billigere ferie

- Dere kommer til å få de rike turistene, folkene som ønsker det ekstra, sier han.

- Er det noe norsk reiseliv burde gjøre annerledes enn i dag?

- Hadde jeg visst det, ville jeg ha vært en rik mann. Da ville jeg til og med hatt penger til å reise i Norge uten noen til å betale regningene for meg, svarer Ian Wright.

I selskapet HRGs (Hogg Robinson Group) årlige pristest av hotellbyer passerte Oslo i fjor byer som Milano, Roma, og Tokyo, og ble rangert som verdens 11. dyreste hotellby, basert på snittprisen på hotellrom i 75 byer over hele verden.

I 2009-rangeringen til nettstedet Hotels.com hadde Bergen Skandinavias dyreste hotellpriser.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!